MLADENAČKI ŠARM

Ženski stan u Zagrebu sa sjajnim rješenjima za skladištenje

mirjana mikulec stan
Foto: Darko Mihalić
1/22
28.04.2020.
u 07:00

Dvosobni stan od 60-ak četvornih metara u novogradnji u zapadnom dijelu grada Mirjana Mikulec uredila je za urbanu vlasnicu

Sve, osim podnih obloga koje su već bile postavljene, trebalo je pronaći i ukomponirati u dvosoban stan od 60-ak kvadrata na drugom katu jedne novije zgrade u zapadnom dijelu Zagreba.

Četiri mjeseca Mirjana Mikulec i njezin tim realizirali su izgled interijera u kojem je, s obzirom na relativno malu kvadraturu, većina namještaja izrađena po mjeri. Konačan stil pomalo je teško odrediti, no predznaci mladenački i moderan svakako mu pristaju.

Foto: Darko Mihalić

– On je s jedne strane odgovor na vlasničine želje i potrebe glede interijera i načina života, dok s druge strane svakako djeluje moderno, točnije suvremeno i urbano. Paleta koju smo birali je sivo-plava dok toplinu, kao i uvijek, osiguravaju detalji i podna obloga svijetle, tople nijanse – objašnjava Mirjana.

Vlasnica nije imala nikakvih osobitih uputa ni zamisli, osim da blagovaonica ne bude klasična.

Foto: Darko Mihalić

– Osmislili smo stoga dva mobilna stola koja, postavljena bočno uz prozor, čine šank i idealno mjesto za ispijanje kave ili kakav brzinski zalogaj, a postavljanjem u sredinu stvaraju pravi stol koji funkcionira kao i bilo koji drugi. Tako se po potrebi on može slagati za više osoba ili, kada nije potreban, smjestiti uza zid.

Još jedan od funkcionalnih izazova bili su skladišni prostori koji su vješto uklopljeni u interijer.

Foto: Darko Mihalić

– Najveća skladišna jedinica nalazi se u spavaćoj sobi gdje smo osmislili golem garderobni ormar, a druga jedinica nalazi se uz sam ulaz u stan. Naime, spojili smo kuhinju s hodnikom tako da se u produžetku visokih kuhinjskih elemenata nalazi ormar koji se proteže kroz dio hodnika. Dodatno je izdvojen još jedan mali dio stambenog prostora koji je vlasnica zamislila kao spremište s velikim korpusima.

Ono što se pak posebno ističe nekoliko je zanimljivih komada namještaja, rasvjete i dekora.

Foto: Darko Mihalić

– To je svakako Flosov kultni luster Aim. U ostatku prostora koristili smo neupadljivu stropnu rasvjetu pa se Aim ističe svojim zanimljivim izgledom. “Karakter” tom dijelu prostora daje i tapeta Wall & Deco koja se svojim izgledom i motivom može prilagoditi svakom prostoru, tako da je motiv i izgled tapete u dnevnom boravku klijentice zapravo unikatan i jedinstven.

Komentara 1

ON
onle79
08:45 04.12.2015.

Znači postoje muški i ženski stanovi? 😂😂😂 Ok, a gdje se vidi spol tih stanova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije