ROMANTIKA I SPOKOJ

Sanjate o bijeloj spavaćoj sobi? Pogledajte naše prijedloge

bijela spavaća soba
Foto: Thinkstock
1/5
06.01.2020.
u 07:00

Sa stilom uređena i konstrastirana detaljima u drugim bojama bijela spavaća soba može biti najljepša soba u domu

Nekima će se činiti odviše sterilna, monotona i osjetljiva za održavanje, a drugima upravo idealna boja za njihove spavaće sobe. Bijela je doista dobrodošla u svakoj prostoriji, pa tako i spavaćoj sobi.

Sa sve većom popularnošću shabby chica i minimalističkih interijera koji vole bijelu, ova nijansa uvukla se i u spavaća sobe. Njezini glavni aduti su da uvijek djeluje profinjeno i otmjeno, unosi dašak romantike, smirenosti i pročišćenosti. Ona je također savršeno rješenje za spavaonice u koje dopire malo prirodne svjetolost jer ću tako posvjetliti prostor. Usto, učinit će da izgleda veći nego što jest.

Foto: pixabay

Dakle, previše je dobrih osobina na strani bijele spavaće sobe da odmah odbacite tu ideju. Ako doista niste naklonjeni ovoj boji, imajte na umu da bijela u mračnijim prostorima nikada nije posve bijela nego poprima bež, sive i žućkaste nijanse. Isto tako, bijela spavaća soba ne znači nužno da baš sve mora biti bijelo – od namještaja, krevetnine do zavjesa i podova.

Foto: pixabay

I takve situacije estetski mogu biti vrlo uspjele, no dizajneri ipak preporučuju da unesemo detalj (prekrivač, deku, okvir za sliku, budilicu, lampu...) u nekoj drugoj boji. Mogu to biti neutralne nijanse sive, bež ili crne a ne nužno tople, jarke boje.

U svakom slučaju, bilo koja boja i uzorak (cvjetni, prugasti...) s dominantnom bijelom bit će izvrstan kontrast. Na bijeloj podlozi detalji u drugim bojama jače se ističu. Tako će primjerice, tapete na jednom komadu zida ili umjetničke slike i fotografije doći jače do izražaja.

Još zanimljivih prijedloga za spavaću sobu u bijelom pogledajte u našoj fotogaleriji!

>>Mali bijeli stan: sve je stalo u samo 27 četvornih metara

Komentara 2

AN
AnneHeavner
11:26 29.12.2018.

Donosim 86 dolara na sat radeći od kuće. Bio sam šokiran kad mi je susjed rekao da je u prosjeku 95 dolara, ali vidim kako sada radi. Osjećam toliko slobode sada da sam svoj šef. učini to.......>>>>> www.WebJob33.Com

MA
Matrix5
16:06 31.12.2018.

Bijela lijepa boja koja odiše čistoćom i prozračnoscu,najbolja je u kuhinji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije