dizajnerski biser

S uređenjem ovog stana u Zagrebu Mirjana Mikulec pogodila je "u sridu"

Foto: Ivan Črepić
1/16
08.06.2020.
u 07:00

Boravak se nalazi tik uz balkon, dok je blagovaonica smještena centralno uz linearnu kuhinju – gdje je svoje mjesto pronašao i mali radni kutak

Bezbroj je ideja kako urediti svoj dom, no uz puno izbora dolazi i niz pitanja - što zaista želimo? U istim slatkim problemima se našla i vlasnica zagrebačkog stana od 60-tak kvadrata, zato se obratila iskusnoj ekipi studija Mirjana Mikulec Interijeri koja iza sebe ima više od tisuću projekata.

Foto: Ivan Črepić

Glavna ideja pri uređivanju novog doma bila je uklopiti praktične komade s naglaskom na jednostavne linije. Detalji čine razliku, pa je nekoliko ključno odabranih elemenata dalo na osobnosti cijelom prostoru. No, krenimo redom...

Foto: Ivan Črepić

Iako stan nije prevelik, nije ni mali. Iz hodnika se ulazi u spavaću i gostinjsku sobu s jedne strane, te kupaonicu i toalet s druge. Dnevna zona smještena u 26 kvadrata.

Foto: Ivan Črepić

Boravak se nalazi tik uz balkon, dok je blagovaonica smještena centralno uz linearnu kuhinju – gdje je svoje mjesto pronašao i mali radni kutak.

Ovim interijerom provukli smo suvremen stil s naznakama eklektike. Kao i u cijelom stanu, i sam ulazni prostor igra je kontrasta pa smo tako crnim zidovima pridružili bijele tapete s diskretnim motivom drveća, objasnila je dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

Foto: Ivan Črepić

Ista kombinacija provlači se i u radnom dijelu dnevne zone na koji se nastavlja kuhinja jednostavnih linija koja se bojom uklopila u ostatak stana. Kuhinja je rađena po mjeri, a kaljeno staklo umjesto pločica dalo je suvremeniji izgled. Zanimljiv detalj je i stalak za vino koji se odlično uklopio u stalni postav. Iako u stanu prevladavaju ravne linije namještaja u crnoj i bijeloj boji, kao i dekor drva, konačni izgled nije sterilan.

Foto: Ivan Črepić

Nekoliko je detalja koji prostoru daju toplinu doma, a stan čine vizualno zanimljivim. Tu je već spomenuta Cole & Son tapeta s motivom drveća, te okrugle dizajnerske vješalice Muuto Dots.

Foto: Ivan Črepić

Pozornost privlači i crni zid za pisanje u radnom dijelu koji je vizualno odvojen zanimljivom tepihom poznatog danskog brenda BoConcept. Malo sjaja dala je zlatna Foscarini visilica iznad blagovaonskog stola, dok se kontrasna kombinacija ponavlja i u dnevnom boravku gdje je TV zid razigran tapetom s bijelim ciglicama što je unijelo dašak industrijskog stila.

Foto: Ivan Črepić

I spavaća i gostinjska soba odišu jednostavnošću. Decentne tapete i namještaj rađen po mjeri daju ugodan prostor, a ostavljaju mjesta za jednostavnu promjenu izgleda. Svakako su zanimljive i rolo zavjese koje daju cijelom prostoru suvremeni izgled.

Foto: Ivan Črepić

Kontrast crne i bijele s nijansom sive, provlači se kroz kupaonicu i toalet koji su opremljeni jednakom keramikom. Za potpuni izgled bilo je dovoljno nekoliko detalja kao što su ogledala, te kombinacija bijelih i svjetlo plavih pločica koje su slagane u riblju kost.

Kako naglašava i sama dizajnerica, svaki interijer trebao bi pratiti stil vlasnika, a ovaj stan upravo je takav!

1/16

 

 

Komentara 1

MO
morskipas
12:30 10.06.2020.

molim vas..gdje se može kupiti bijela stolica iz radnog kutka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije