Ideje za promjene

S ovih nekoliko trikova osvježite kuhinju koja vam je dosadila

ideje za kuhinju
Foto: Thinkstock
1/3
16.04.2020.
u 10:00

Dovoljno se prepustiti mašti i prostor ponovno učiniti zavodljivim i zanimljivim. Napravite to bez velikog troška.

Već po navici uvijek na stol stavljamo iste salvete, stolnjake ili trake za prekrivanja stola, godinama imamo iste zavjese pa i kutijice za začine ili košarice.

ideje za kuhinju
1/16

Pa iako nam je to nekad bilo najljepše i zadovoljavalo sve postavljene estetske kriterije - dosadilo je. No, to ne znači da odmah morate u kupovinu. Dovoljno je samo malo mašte.

Primjerice, posudice za začine možete omotati u voštani papir ili pak u jutu i sve svezati rafijom. Posudice za različite vrste octa zamijenite zanimljivim staklenim bočicama koje su sigurno ostale negdje u smočnici, a lončanice s cvijećem "odjenite" u podatni filc.

Nabavite začine - ružmarin, majčinu dušicu, timijan, lavandu... Uz što će u kuhinji biti korisni, lijepo izgledaju, prostor će ispuniti svojim zavodljivim mirisom i štiti od neželjenih kukaca.

Začine možete zasaditi pojedinačno u lončanice, ili u sanduku napraviti svoj mirisni vrt koji ćete postaviti na prozorsku dasku.

Foto: pixabay

Napravite novi raspored kuhinjskih pomagala koje držite na vidljivom mjestu, a umjesto na stolu, vazu s cvijećem držite na radnoj plohi, neće uvijek smetati.

Ako ste spremni ponešto i investirati, stavite na prozor nove zavjese, potpuno drukčije od onih koje ste imali do sada, a u zdjelu za voće stavite, primjerice, vodu s plutajućim svjećicama.

Na tržnici kupite vijenac češnjaka i feferona pa ih objesite na zid ili vrata kuhinjskog ormara.

Igrajući se savitljivom žicom, koju možete uredno saviti pomoću staklene boce, napravite zanimljivu instalaciju, okitite je laticama svilenog cvijeća i lišća pa instalaciju objesite o strop.

Ako je vaša kuhinja i dosad bila pretrpana različitim detaljima, jednostavno sve maknite i uživajte u čistoći prostora. Takav prostor može se dekorirati samo s nekoliko citrusa na stolu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije