Rekonstrukcija

Zapušteno bivše nacističko odmaralište postaje luksuzno ljetovalište

nazi odmaralište
Foto: Promo
1/5
28.09.2016.
u 08:15

Nikad dovršen turistički kompleks Trećeg Reicha na prekrasnom otoku Rügenu u Baltičkom moru dobiva novi život

Napušteni velebni kompleks, na koji se nastavljaju pješčane plaže prekrasnog kupališta Prora, nagrđivao je desetljećima otok Rügen u Baltičkome moru.

Hitlerova ideja da na ovoj prekrasnoj lokaciji koja ima jednu od najljepših plaža na Baltiku napravi turistički centar ostvarila se samo u prvoj fazi, koja je bila gotova 1939. Nakon toga počeo je Drugi svjetski rat pa su 10 tisuća soba, kinodvorana i veliko kazalište ostali zjapiti prazni.

Foto: Promo

Neko vrijeme odmaralište je služilo kao vojna baza vojsci SSSR-a te kao vojarna za istočnonjemačke pitomce. Nekoliko od ukupno osam zgrada koje čine kompleks pretvoreno je nakon pada komunizma u veliki hostel, a preostala zdanja morala su čekati sve do sada da bi dobila novi život u obliku luksuznog odmarališta.

Raskošni resort za ljetovanje, prema planu novih investitora, uključivat će hotele s bazenima i wellnessom i spa centrom, vrtove, ekskluzivne restorane te apartmane od kojih je dobar dio, više od 90 posto, već prodan. Cijene gotovih, opremljenih i uređenih apartmana u rasponu su od 400 (prizemlje) do 700 (zadnja etaža s pogledom na more) tisuća eura.

Foto: Promo

Razlog ovakvom interesu jest ljepota plaže te njezina duljina od gotovo pet kilometara. Ovo je usto jedini morski kompleks s direktnim pristupom plaži i minimalnom udaljenosti od apartmana do mora. Očekuje se da će cijeli kompleks biti dovršen do 2022. godine.

>>Riješite se nereda u sobi i uredu prenosivom čeličnom policom

Komentara 5

JZ
Jedan_Zagrepčanec
14:45 28.09.2016.

Drugi svjetski rat nije nikamo krenuo nego je počeo... Osnove hrvatskog jezika. Kad pišete službeno okanite se slanga, bio istočnjački, kao u ovom slučaju, bio naš domaći...

Avatar jumanji
jumanji
17:18 28.09.2016.

Lijepo je tamo

Avatar @promatrač
@promatrač
14:13 28.09.2016.

Još im samo sunce fali hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije