Made in Hrvatska

Reinterpretacije popularnih modela uz injekciju boje

prostoria
arhiva
21.03.2017.
u 09:33

Kao što su najavili siječanjski sajmovi, Prostoria je u 2017. ušla ambiciozno predstavljajući nove kolekcije. Najveća promjena odnosi se na tkanine.

Foto: arhiva

– Zadržali smo tkanine koje su se u dosadašnjoj praksi pokazale dobrima te uveli mnogo novih za koje vjerujemo da će nam omogućiti izradu novih prekrasnih proizvoda za različite prostore. Kolekciju smo podijelili u dvije osnovne kategorije, Home i Contract, u kojima se nalaze tkanine prilagođene specifičnim zahtjevima različitih projekata – kažu iz Prostorije.

Foto: arhiva

Upravo takvo, novo ruho predstavlja i kolekcija Primavera čije su glavne zvijezde naslonjač i dvosjed 3angle. Dizajn koji potpisuje hrvatski kolektiv, koji djeluje pod jedinstvenim imenom Grupa Studio, karakteriziraju razlomljene kristalne plohe koje sustavno, poput matematičkog algoritma, opisuju kompaktni volumen. Rješenje nije samo formalno jer karakteristični rukonasloni prate ergonomski opušten položaj ruku. Mekana školjka naslona i rukonaslona prekrivena je kontinuiranom presvlakom na kojoj su bridovi samo naznačeni tankim šavovima. Tanka crna metalna potkonstrukcija ponavlja karakterističan motiv trokuta što doprinosi kompaktnosti kompozicije.

Foto: arhiva

3angle je samouvjeren, no i vrlo discipliniran formalni iskorak čiji snažni identitet ne priječi uklapanje u raznolike ambijente, a s dolaskom proljeća tu su i nove trendovske nježne pastelne nijanse. Uz igranje tkaninama, ovo eksperimentiranje bojama pokazalo se kao pun pogodak koji će sigurno privući nove i ponovno oduševiti stare kupce.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Komacero
06:40 23.03.2017.

jedno je kvaliteta,drugo je desajn,a trece je udobnost kad to postignes imas kultni produkt.Prenisko je to da bi bilo udobno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije