OSOBNO

Razigrani makeover običnog uredskog ladičara

Studio DIY
27.08.2019.
u 06:49

Obojite uredski ladičar ili ormarić od iverala, medijapana ili furnira i pokažite svoju zabavnu stranu

Složit ćete se: uredski je namještaj većinom stereotipan, jednoličan i dosadan. Možda nije njegov cilj ispričati priču o zaposlenicima koji rade u njegovom okruženju, nego funkcionalno i decentno služiti svojoj svrsi. No, to ne znači da ne volimo iskazati osobnost na jednak način kao što bismo htjeli da drugi namještaj govori nešto o nama, primjerice blagovaonica ili dnevni boravak.

Uz malo kreativnosti i truda možete preokrenuti uštogljenu sliku ureda u razigranu oazu. Donosimo vam primjer maštovitog i neodoljivog makeovera običnog uredskog ladičara. Ovakav komad namještaja sigurno će izmamiti osmijeh na lice bilo kome tko ga ugleda!

Za ovakav projekt uopće vam ne treba puno vremena ili vještine. Vodimo vas korak po korak, prema uputama bloga Studio DIY.

Foto: Studio DIY

Potrebne stvari:

ladičar

pik-traka

naljepnice u obliku slova

primer i boja za drvo

kist ili valjak

1. Dobro uklonite svu prašinu i prljavštinu s ladičara. Zalijepite pik-traku preko gornje ladice tako da ona predstavlja ravnu crtu po kojoj ćete orijentirati svoja slova. Pomognite si ravnalom kako biste osigurali jednoličan razmak između slova. Zatim zalijepite slova na ladicu. Uklonite traku i postavite novu tamo gdje želite da bude granica boje, npr. obojite samo gornju ladicu. Zalijepite je na sve četiri stranice ladičara.

Foto: Studio DIY

 

2. Uklonite traku i postavite novu tamo gdje želite da bude granica boje, npr. obojite samo gornju ladicu. Zalijepite je na sve četiri stranice ladičara. Kako bi se boja što bolje primila za površinu ladičara, prvo je potrebno nanijeti primer, koji će zagladiti površinu, a tek kada se on osuši možete početi s bojanjem. 

3. Za bojanje možete koristiti kist, ako ste vješti, no najbolje rezultate osigurava spužvasti valjak. Naime, kist nanosi deblji sloj boje koji će ostati lako uočljiv, a i lakše će se nazirati brazde. Valjkom ćete dobiti ravnomjerno nanesenu boju bez tragova. Nanesite jedan sloj boje i ostavite neka se osuši barem dva sata. Zatim nanesite drugi sloj boje i također ostavite neka se osuši. Najbolje preko noći.

Foto: Studio DIY

4. Tek kada je boja suha možete pažljivo maknuti naljepnice i pik-traku.

Foto: Studio DIY

Foto: Studio DIY

Ako nemate puno kvadrata na raspolaganju u svom domu za radnu sobu, a tražite ideje kako urediti kreativni kutak ili kućni ured, zavirite u naš članak po inspiraciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije