6 SAVJETA

Imate malo prostora? Sigurno radite ove greške...

mali stan za samca Moskva
m2project studio
29.08.2019.
u 06:00

Jednostavno - lažirajte veću kvadraturu pametnim trikovima

Ne možemo utjecati na veličinu našeg doma, no postoje određeni trikovi kojima se možemo poslužiti kako bismo stvorili dojam većeg prostora i ugodnije atmosfere.

Manjak prostora za pohranu

Svi mi "dolazimo" u nove domove s hrpom stvari. Teško je razlučiti što nam zaista treba, za što smo vezani, a što nam samo radi nered u stanu. Jednom kada se sustretnemo s poražavajućom činjenicom kako nemamo dovoljno prostora u domu za čuvanje svih predmeta koje smo sakupili tijekom svog života, potrebno je osvijestiti se za promjenu i odreći se stvari koje ne trebamo.

Kako biste pokušali uvesti promjenu u svoj život i riješili se nepotrebnih stvari, razmotrite savjet Joshue Fieldsa Millburna i Ryana Nicodemusa pod imenom pravilo 90/90.

Ne cijenite dnevno svjetlo

Foto: Thinkstock

Dnevno svjetlo vaš je najbolji saveznik u malenom prostoru. Istina je da svijetle boje povećavaju prostorije, ali nemaju toliki učinak kao dnevno svjetlo. Kako ga biste iskoristili do kraja, objesite ogledala nasuprot prozorima - ona će vizualno povećati prostor, ali i reflektirati svjetlo.

Prihvatite nedostatak kvadrata

Ako nemate dovoljno prostora za protočan raspored namještaja i osjećaj prozračnosti, onda nemojte ni natrpavati komade tamo gdje ne stanu. Primjerice, ako je vaša spavaća soba malena, ne morate nužno imati noćne ormariće pored kreveta. Ako je dnevni boravak skučen, umjesto klasičnog sjedaćeg rasporeda s više elemenata odaberite ili samo kutnu garnituru ili dvosjed i naslonjač.

Daleko od očiju

Neovisno o tome koliko imate prostora za pohranu stvari, njega nikad neće biti dovoljno. Prvo pravilo ugodne atmosfere u domu je da izbacite nered, a to uključuje micanje raznih predmeta koji ne moraju nužno biti tamo gdje jesu. Neka vaš stolić u dnevnom boravku bude mali izlog stila i elegancije, a ne daljinskih upravljača, mobitela, zdjelica s grickalicama i šalicama.

Foto: Zuiver

Stolići za kavu koje morate imati

Izmislite prostor

Budite kreativni prilikom stvaranja prostora za pohranu stvari. Ugradbeni ormar u hodniku sa zrcalnim krilima idealan je za pohranu stvari, od kaputa i cipela, do većih komada, poput kovčega ili usisavača. Ogledala će također stvoriti dojam većeg prostora i udvostručit će količinu svjetlosti u prostoriji kojoj svjetlo najviše treba.

Iskoristite prostor u kuhinji ispod gornjih ormarića i na zid postavite šipku na koju možete objesiti kuhinjske "alate". Odlučite se za ormariće koji dosežu skroz do stropa kako biste povećali broj polica u njima. S radnih površina uklonite sve sokovnike, tostere i predmete koji se ne koriste često i tako ćete umanjiti nered te osigurati dojam protočnosti i nezatrpanosti prostora - što uvijek rezultira ugodnom atmosferom i osjećajem prostranstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije