Primite se kista

Psiholozi složni: Ove boje u interijeru imaju brojne zdravstvene benefite

plava
Promo
05.02.2021.
u 07:00

Za plavu se također kaže da je produktivna i dobar je dodatak kućnim uredima i teretanama - savršena ako planirate stvoriti trajniji prostor za kućne treninge ili rad od kuće

Borite li se s tjeskobom i tmurnim mislima boja u domu pokazala se kao snažni alat za podizanje raspoloženja. Od odjeće u ormarima do nijansi na našim zidovima, boju tražimo kako bismo ojačali svoje osjećaje. S obzirom na trenutnu klimu, nije ni čudo da se prodaja vedrih boja povećala u posljednjih godinu dana, jer kupci na taj način pokušavaju unijeti pozitivu u domove.

Foto: Promo

Nijanse plave i zelene pokazale su se popularnima s porastom od 36%, odnosno 32% .Budući da većina nas provodi više vremena kod kuće nego ikad prije, nije ni čudo što su nas privukle opuštajuće, sretne boje za uređenje domova i poboljšanje našeg psihičkog stanja. Stručnjak za psihologiju dizajna interijera Niki Schafer objasnio je zašto nas baš te boje privlače u stresnim vremenima.

Foto: Promo fotografija

- Zelena i plava vrlo su smirujuće boje jer nas doslovno smiruju i  snižavaju krvni tlak -  objašnjava Niki te dodaje: - Ove boje najbolji su izbor za spavaće sobe ili kao boja dodatne opreme u kuhinjama.

Foto: pixabay

Za plavu se također kaže da je produktivna i dobar je dodatak kućnim uredima i teretanama - savršena ako planirate stvoriti trajniji prostor za kućne treninge ili rad od kuće.

plava
1/10

- Zeleni uzorci, posebno lišće, mogu imati još snažniji učinak na naše raspoloženje. Donose dvostruku dozu pozitivnosti uvodeći umirujuću temu prirode u naš um - zaključuje psiholog.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije