životinjsko carstvo

Pseći život na visokoj nozi - najcool stvari za kućne ljubimce

09.10.2020.
u 09:02

Da životinje treba spašavati od ljudi, podsjetila nas je Petra Puvača Klingor iz Udruge za zaštitu životinja "Sedma Od Devet" – udomiti i zavoljeti ostavljenu životinju doista je iskaz ljudskosti

U Pivskom vrtu zagrebačkog restorana RougeMarin održane su jedne jako posebne Inspiracije. Naime, večer je bila posvećena psima i okupili su se u velikom broju, a na ponos onih koji su ih doveli, pokazali su sve dobre strane pseće naravi. Moglo bi se u šali reći da su se četveronožni gosti ponašali čak pristojnije od nekih dvonožaca: nije bilo lajanja, ni guranja njuške u tuđu zdjelicu, ni otimanja s uzice, ni natjeravanja.

No, kako to biva na "Inspiracijama", razgovaralo se o životno važnim temama, a ovaj put su to bili kućni ljubimci, kako brinuti o njima, čime ih hraniti, kako ih naučiti pristojnom ponašanju. Moderatorica Jana Fabijanić, priznavši da joj tema nije bliska, "ispreskakala" je gošće bujicom pitanja tako da su se svi neupućeni u pseće probleme saznali sve bitno. A gošće: koliko predanosti i strasti! Jer sve tri su promijenile karijeru kad su zaključile da je moguće iz ljubavi prema kućnim ljubimcima stvoriti i posao: ugodno s korisnim.

Tako je sportašica "rijetke pasmine" Nika Fleiss krenula u posao davanja usluge uređivanja za kućne ljubimce, kako kaže, za sve životinje koje imaju dlaku. Njezin Pet shop i grooming Jack&co namijenjen je za one koji svoje životinjske ljubimce tretiraju bolje nego ljude.

Ekonomistici Ivi Goluži posao u financijama i za druge postao je odveć naporan. Stoga je prije pet godina pokrenula brand Qushin. Da bi radila za sebe. Obožava pse i mudro je pronašla svoju nišu na tržištu: proizvodi za pse jastuke i prostirke od kvalitetnih materijala. Njezini jastuci posebni su po tome što su punjeni stopostotnim silikoniziranim poliesterskim kuglicama kojima se inače pune jastuci za ljude.

Da se bolje osjeća sa svojim psima i obitelji, zaključila je i Lana Klingor Mihić danas uzgajivačica pasmina američka akita i shiba inu. Kaže da se uzgajivač postane tako što se zaljubite u neku pasminu i poželite uzgojiti najbolje primjerke. Kupiti psa od certificiranog uzgajivača ima prednost: možete saznati karakter psa i uvijek se obratiti za savjet.

Organizatorica "Inspiracija" Anita Vukušić Crevar predstavila je Lexicon koji nudi zabavne radionice i školice za poslušnost pasa. Njihovi polaznici, psi i ljudi, imaju skladan i ugodan suživot kroz jasnu komunikaciju. Pa, iako u nazivu stoji "škola za pse", psi znaju da je to zapravo škola za ljude. A kako to izgleda na djelu, pokazale su nam Eva i Bura – na opće zadovoljstvo svih. Eva uči pse raznim trikovima, a Bura je njezina princeza pasmine border collie, koja je poput vihora slijedila upute i pokrete.

A da životinje treba spašavati od ljudi, podsjetila nas je Petra Puvača Klingor iz Udruge za zaštitu životinja "Sedma Od Devet" – udomiti i zavoljeti ostavljenu životinju doista je iskaz ljudskosti.

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije