bez greške

Prva i osnovna stvar koju trebate napraviti pri uređenju dnevne sobe

Emica Elveđi/PIXSELL
22.02.2021.
u 10:15

Ne brinite o stilu, ne brinite o bojama, ne brinite o tlocrtima. Kako se želite osjećati kad stojite u prostoru? Je li to soba u kojoj se želite opustiti? Soba u kojoj želite da se svi vaši prijatelji satima smiju oko stola?

Dakle, uređujete od nule novu, ili preuređujete zastarjelu dnevnu sobu - započinjete li s odabirom boje zidova ili namještajem? Dizajnerica interijera Arlyn Hernandez podijelila je ono što smatra ključnim prvim korakom za planiranje sobe. To je veće od postavljanja podne obloge ili rasvjetnog tijela, sve je u tome da započnete s onim kakvu atmosferu u sobi želite stvoriti.

Mnogi dizajneri započinju s jednim ključnim komadom, tzv. sidrom. To je ono nešto zbog čega osjećate uzbuđenje i veselje - kaže Arlyn Hernandez.

Ne brinite o stilu, ne brinite o bojama, ne brinite o tlocrtima. Kako se želite osjećati kad stojite u prostoru? Je li to soba u kojoj se želite opustiti? Soba u kojoj želite da se svi vaši prijatelji satima smiju oko stola? Kad prepoznate taj faktor osjećaja, puno je lakše donositi odluke o namještaju.

Foto: Zara Home

Primjerice, ako ste odlučili da soba daje energiju, izbjegavajte tamne i zagasite boje, ako želite osjećaj čistoće birajte minimalan broj komada namještaja. Sidro može biti bilo što, to mogu biti trendi tapete s uzorkom raskošne palete boja. Može biti i omiljena fotelja ili klub stolić oko kojeg se odigrava interakcija u dnevnom boravku.

1/10

Važno je da, kada odaberete sidro, oko njega gradite ostatak stilske priče imajući na umu početnu premisu - atmosferu kojom želite da prostorija odiše.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije