ODVAŽITE SE

U svoj životni prostor unesite - pruge!

pruge u interijeru
Foto: Thinkstock
1/14
19.01.2018.
u 12:51

Pruge u interijerima gotovo da nikada nisu ni izlazile iz mode, no rijetko se odvažimo na njih. Možda je sada pravi trenutak...

Pruge su sastavni gotovo dio svakoga stila uređenja i postoje već stoljećima u interijerima. Možemo ih vidjeti na tekstilu kojim su presvučene antikne, minimalističke ili moderne sofe, a isto tako na zidovima, dekorima, posteljini, detaljima... Svaki je stil imao svoje omiljene boje i debljine pruga...

Unatoč tom kontinuiranom postojanju i nastojanjima dizajnera da u stanove koje uređuju uvijek ubace i ponešto prugasto, rijetko se odlučujemo za njih u svome domu. Prije svega zato što se bojimo da će dominirati prostorom te da će nam brzo dosaditi. Neki su pak uvjereni da je to samo trend i da će im dom vrlo brzo postati neatraktivan.

Foto: pixabay

No, sve to ipak nije točno jer pruge imaju veliku ulogu u svakom interijeru. Mogu posve promijeniti prostor – tek jastučići, deka ili zavjese s uzorkom pruga razbit će monotoniju i učiniti ga dinamičnim, razigranim, maštovitim, veselim... Odabirom određenih nijansi, boja, redoslijeda i širine pruga moći ćete postići željeni ugođaj.

Foto: pixabay

Pastelne boje kombinirane s bijelom donijet će svježinu u prostor, dok će ga jarke ili tamnije boje učiniti dramatičnijim. Njih obično biramo kada želimo naglasiti taj dio interijera. Možete ih postavljati u bilo koji dio stana – od kuhinje, preko dnevne i spavaće sobe i hodnika sve do kupaonice.

Novost je što je danas moguće nabaviti u trgovinama i namještaj s prugama – tako fronte u kupaoničkom ili kuhinjskom namještaju mogu biti s tim uzorkom. Pogledajte fotogaleriju i nadahnite se našim prijedlozima.

>>VIDEO Pruge su IN! Pogledajte kako sami možete ukrasiti zid

Ključne riječi

Komentara 1

IK
ikonoklast
16:21 28.01.2015.

tak tak i to crno srebrnim okomitim prugama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije