SIGURNOST DOMA

Protuprovalna vrata štite životni prostor: ekonomska opravdanost kupnje

Mitra Protuprovalna vrata
Foto: Mitra trade
29.09.2014.
u 08:00

Pri odluci o kupnji protuprovalnih vrata potrebno je voditi računa o tome što bi protuprovalna vrata trebala štititi, i zašto se ona kupuju. Nužno je razmisliti ne samo o stvarima koje mogu biti ukradene, nego i onima koje pri provali mogu biti razbijene i nepovratno uništene.

„Jučer, između 7.10 i 15.30 sati u centru grada, nepoznati je počinitelj provalio u stan te otuđio novac, nakit i drugo, oštetivši 48-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.“

Ovako glasi samo jedno od brojnih izvješća o provali koje na svojim internet stranicama objavljuju Policijske uprave diljem Hrvatske, a koje se tiču provala u domove, i ostale objekte.

Prema podacima PU Zagrebačke, broj provala u domove porastao je u 2013. za 8,9 posto, u odnosnu na prijašnju godinu.

Kada se provala dogodi, postoje dvije vrijednosti koje čine kalkulaciju počinjene štete.

Prva se odnosi na iznos ukradene vrijednosti, stvari, novca, nakita i svih otuđenih dragocjenosti.

Druga je vrijednost prosječna šteta koja je tijekom provale nastala, zato što tijekom provale lopovi obiju vrata, razbiju prozore, i općenito unište neku vrijednost.

U potrazi za skrivenim vrijednostima, provalnici ispremeću stvari, dragocjene obiteljske uspomene razbijene su na komade, madraci su izrezani, a vitrine razbijene.

Šteta nastala na ovaj način često je veća nego šteta nastala u ukradenim stvarima.

Često, provalnici ne pronađu ništa. Potom iz frustracije razbiju cijeli stan. Emotivna šteta po ukućane koji znaju da je u stanu bio stranac često se ne može mjeriti.

Kupnjom protuprovalnih vrata štiti se životni prostor, a ne samo dragocjenosti koje mogu niti ukradene. Na taj način ekonomika ulaganja u protuprovalna vrata postaje jasna, jer protuprovalna vrata su prva linija obrane vašega doma od zlonamjernih uljeza.

Mitra Protuprovalna vrata izrađuju se po mjeri i svojim gabaritima u potpunosti se prilagođavaju prostoru koji trebaju štititi.

Foto: Mitra trade

Vrhunska sigurnost, potpuna prilagodljovost objektu, stručna ugradnja i zaključavanje pouzdanim sustavima Rollstop i Gripstop, samo su neke od prednosti naših protuprovalnih vrata.

Dvadeset godina iskustva u ugradnji i proizvodnji protuprovalnih vrata garantira da su Mitra protuprovalna vrata spoj višestruko nagrađivanih tehnologija, dizajna i riješenja.

Svi proizvodi su proizvedeni i atestirani prema strogim normama važećim na području EU, odlikuje ih toplinska i zvučna izolacija. Ugradnjom od strane ovlaštene tvrtke osiguravamo jamstvo od 36 mjeseci i profesionalno održavanje.

Tvrtka Mitra u vlastitoj radionici svaka vrata prilagođava dimenzijama zidarskog otvora čime se izbjegavaju nepotrebni radovi i oštećenja zida.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije