salone del mobile

Prostoria se genijalnim novitetima predstavlja u Milanu na sajmu namještaja

06.09.2021.
u 12:06

Aduti koje domaći brend predstavlja zaista su vrijedni pažnje

Prostoria će do 10. rujna na milanskom sajmu namještaja Salone del Mobile predstaviti svoje novitete. Među njima se izdvaja Kontrapunkt koji će se nakon lansiranja u 2020., prvi puta predstaviti na međunarodnom sajmu - i to prvom koji se održava od početka pandemije. Ovom će prilikom također prezentirati i novu sofu Echo, modularnu policu Knif i stolić Tinker.

Foto: Prostoria

Echo je modularna sofa koja pruža ugođaj ležanja na najudobnijem krevetu. Raskošna kakvoća udobnosti proteže se cijelim dizajnom sofe, a posebno je istaknuta u jastuku za sjedenje. Sofa omogućuje neformalno sjedenje i ležanje jer su naslon i rukonaslon ergonomski prilagođeni za opušteno naslanjanje. Echo ima i module normalne dubine sjedenja te kao takav može imati primjenu i u poslovnim prostorima. Sustav je izrazito modularan jer omogućuje slaganje kombinacija po dužini i širini, izrađuje se u tekstilu, ali u kombinaciji s kožom, gdje su vanjske stranice naslona i rukonaslona izrađene od kože.

Foto: Prostoria

Klaster je fleksibilan modularni sustav kojeg čine minimalistički kubusi. Sastoji se od 14 modula: 6 sjedala, 4 naslona i 4 naslona za ruke koji se mogu slobodno kombinirati u zasebne cjeline. Vizualni identitet modula obilježen je neutralnošću, a naglasak je stavljen na mogućnost grupiranja i raznovrsnu namjenu. Specifični spoj naslona i modula za sjedenje omogućuje jednostavnu transformaciju u ležaj. Zahvaljujući raznolikosti modula i njihovoj višefunkcionalnosti, Klaster se podjednako uklapa u javne i privatne prostore.

Foto: Prostoria

Tinker stolić slijedi detalje dizajna metalne konstrukcije istoimenog naslonjača. Riječ je o sustavu stolića različitih visina koji se mogu koristiti samostalno ili u grupi, međusobno se nadopunjavajući. Ova funkcija njihove klasterizacije pruža višestruku raznolikost njihove primjene u različitim interijerskim situacijama. Na metalnu konstrukciju polaže se gornja ploha dostupna u staklu.

Foto: Prostoria

Dizajnom naslonjača-ležaljke Kontrapunkt istražuje se mogućnost stvaranja alternative standardnoj glomaznoj tipologiji naslonjača za odmaranje. Cilj je bio skladno spojiti funkciju naslonjača i ležaljke u vizualno nenametljiv predmet kompaktnih proporcija. Naziv Kontrapunkt preuzet je iz glazbe i doslovno se prevodi kao „dvije nasuprotne točke“, a rezonira s oblikovnim konceptom jer označava princip komponiranja u kojem se dvije paralelne melodije stapaju u jednu skladnu cjelinu. Dvostruka funkcija postignuta je korištenjem naslona za ruke kao poluge inovativnog prekretnog mehanizma koji, osim što konzolno nosi naslon za noge zakretanjem - ujedno i naginje naslon za leđa u odgovarajući ergonomski položaj. Dizajn konstrukcije je minimalan i namjerno ostavlja vidljivim strukturne dijelove proizvoda. Udobnost je postignuta ergonomskim oblikom, elastičnošću konstuktivnih materijala i korištenjem različitih verzija vanjske tapecirane navlake u tkanini ili koži. Planirana je paleta opcija u kroju jastuka čime će korisnik dobiti mogućnost izbora vizualnog karaktera prema svojim preferencama u uređenju interijera. Vrhunski doživljaj udobnosti moći će se dodatno podesiti u verziji s jastucima.

Knif je modularni sistem polica koji omogućuje višestruka prostorna rješenja za različite potrebe korisnika i koncepte uređenja interijera. Sustav se sastoji od metalne konstrukcije i polica izrađenih od punog drva, a pruža mogućnost brojnih kombinacija visina i širina, koje se s vremenom mogu i nadograđivati. Vizualno nenametljiv i čvrste strukture, dizajn Knifa od police stvara nenametljivu kulisu za izlaganje različitih uporabno-dekorativnih predmeta. Zbog minimalističkog karaktera sustav se jednostavno uklapa s drugim elementima u interijeru. Osnovni sustav sastoji se od 6 modula koji dolaze u gotovim pakiranjima. Uz dva dodatna povezujuća elementa, od njih je moguće složiti novih 9 kompozicija. Osnovni model dostupan je u crnoj metalnoj konstrukciji i polici od punog drva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije