Domaći talenti

Proglašeni pobjednici dizajnerskog natječaja “Kvrga”

gemma
Foto: Promo fotografija
27.04.2014.
u 00:00

Domaći proizvođač ekološkog namještaja “Era” objavio je rezultate svoj dizajnerskog natječaja “Kvrga” za sljedeće komade pokućstva: stol, fotelju, komodu, vitrinu stolac i svjetiljku.

U kategoriji Mladi dizajner (do 26 godina) prvu je nagradu osvojila Vlatka Leskovar radom Gemma (sofa i fotelja).

U kategoriji profesionalnih dizajnera nagradu su uzele Hana Ciliga i Karla Glavaš radom IBIS (stol, komoda, vitrina, minibar...).

U projektnom zadatku ovog natječaja definirani su proizvodi te njihova funkcija kroz zahtjeve da to budu upotrebni predmeti koji odražavaju kreativnost autora, a da su izrađeni od cjelovitog drveta s vidljivim “zdravim” kvrgama.

Osnovni parametri pri ocjenjivanju bili su konceptualna jasnoća, dosljednost te kvaliteta dizajnerske artikulacije, no odlučujuće su bile tehnologičnost, ekonomičnost i kreativnost radova.

U ocjenjivačkom žiriju bili su inozemni dizajneri Guima Costa te Barnbeck Jurgen, mag. dizajna Davor Husnjak, Marin Pasarić iz Saveza za energetiku te Tatjana Kos, predstavnica i voditeljica projekta “Era”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije