stilske igre

Preuredite dom u 10 koraka, svi su besplatni, a promjena će biti ogromna

pastelni dnevni boravak
Thinkstock
10.02.2021.
u 14:10

Sjajan način promjene u prostoru je korištenje namještaja za podjelu sobe. Za dnevni boravak / blagovaonicu otvorenog tipa sa sofisticiranim zonama, pokušajte postaviti blagovaonski stol na jedan kraj sobe

Vjerojatno vam često na pamet padne ideja o preuređenju doma, ali vas budžet, točnije, nedostatak istog, spriječi u tom naumu. A što biste rekli kad bismo vam otkrili da dom možete preurediti bez da potrošite lipu? Naime, jednostavnim mijenjanjem stvari možemo pomoći u promjeni dekora - bez ikakvog trošenja novca. 

Foto: pixabay

1. Promijenite pozicije namještaja

Premjestite sofe i fotelje, pomaknite stolić - zaboravite na pravila i maštovito razmišljajte o prostoru. Bez obzira radi li se o premještanju jedne stolice ili klupice stolice iz spavaće sobe u dnevni boravak, ili zamjeni zavjesa u prostorijama, jednostavna praksa stavljanja stvari na novo mjesto donijet će malo uzbuđenja u dosadnu prostoriju.

pastelni dnevni boravak
1/15

2. Prikažite slike u svježoj perspektivi

Imate li slike na zidovima zamijenite im mjesta, pritom iskoristite priliku i očistite ih. Prostor će djelovati posve drukčije. A najbolja stvar u svemu je ta da, ako vam se promjena ne sviđa, uvijek sve možete vratiti na staro.

Foto: screenshot/facebook

3. Podijelite prostor

Još jedan sjajan način promjene u prostoru je korištenje namještaja za podjelu sobe. Za dnevni boravak / blagovaonicu otvorenog tipa sa sofisticiranim zonama, pokušajte postaviti blagovaonski stol na jedan kraj sobe. Zatim stvorite jasno razgraničen dnevni boravak, postavljajući sofu u središte sobe okrenute u suprotnom smjeru. Pomoću komode ili police u istoj poziciji moći ćete stvoriti dva područja za dnevni boravak i blagovanje, a komoda će također pružiti savršeni postolje za oblikovanje svjetiljki, knjiga i naglasaka kako bi se stvorio izgled vođen dizajnom.

4. Odmaknite namještaj od zidova

Dok mičete namještaj, razmislite kako ga postaviti. Mit je da potiskivanje namještaja prema zidovima čini prostoriju većom, zapravo će prostor bolje i veće izgledati odmaknete li namještaj 40-ak centimetara od zida.

5. Novi jastučići

Jednostavan, ali učinkovit način za trenutnu promjenu dodavanje je novih jastuka. Trenutno kupovina jastuka nije bitna potreba, pa zašto ne bi improvizirali. Pomiješajte jastule iz različitih prostorija, odmah ćete osjetiti osvježenje. Skinite jastuke s kreveta i zamijenite ih onima na sofi, promijenite stvari da biste uživali u osjećaju promjene.

Foto: pixabay

6. Veliko čišćenje

Pospremanje i čišćenje ednostavna je, ali vrlo učinkovita metoda za potpuno mijenjanje izgleda u bilo kojoj sobi. Očistite police, temeljito obrišite prašinu, operite sve ono što niste dugo čistili...Pokušajte slagati knjige vodoravno i okomito, dodajte nekoliko pratećih biljaka kako biste dobili dinamiku u prostoru.

7. Uključite osvjetljenje

Promjena osvjetljenja u glavnim sobama pomoći će da promijenite ambijent i zonirate različita područja za uživanje - poput kućnog ureda ili kutka za čitanje. Upotrijebite stolne svjetiljke za koncentrirano područje svjetlosti. Podnu svjetiljku prebacite u alternativni kut, možda iznad fotelje, kako biste stvorili tihi kutak za čitanje.

pastelni dnevni boravak
1/14

8. Preispitajte tepihe

Kao i kod jastuka, prebacite tepihe iz sobe u sobu, za trenutni mini makeover. Ili promijenite mjesto gdje ćete ih postaviti u svakoj sobi. Okrenite tepih okomito, a ne vodoravno, da biste promijenili perspektivu sobe.

9. Novo mjesto za televizor

Stvorite novu žarišnu točku u dnevnoj sobi micanjem televizora. Koliko god ne voljeli priznati njihovu istaknutost, televizori su točka na kojoj se zaustavlja pogled. A kako svi gledamo u ekrane više nego ikad odlična je ideja maknuti fokus s televizora. Premještanjem televizora (naravno ako nije zidni) u trenu možemo u potpunosti promijeniti dominantni aspekt dnevne sobe. Još bolje, gdje je to moguće sakriti od pogleda.

10. Multifunkcionalni komadi

Dajte komadima namještaja drugu svrhu. Najbolja stvar u vezi sa svim ovim jednostavnim preuređivanjem jest da je besplatni i potpuno reverzibilno. Kad sve to završite, možete preurediti svoju kuću kako želite. A vidjet ćete da i mala promjena čini veliku razliku.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije