Mala škola uređenja

Pretvorite spavaću sobu u nekoliko poteza u romantično gnijezdo

romantika
Promo
14.02.2020.
u 06:00

Slavili Valentinovo ili ne, možete se razmaziti romatičnim detaljima, barem u spavaćoj sobi. Momentalno ćete se osjećati bolje!

Spavaća soba ne bi trebala biti tek obična prostorija za spavanje. To je mjesto gdje započinjemo i završavamo svaki svoj dan. Ona je naš tihi kutak ispunjen najintimnijim snovima, mjesto gdje se osjećamo sigurno i zaštićeno od vanjskog svijeta. Spavaću sobu najčešće dijelimo s voljenom osobom pa bismo je trebali i urediti s posebnom pažnjom i ljubavlju te unijeti u nju dašak romantike i topline.

Foto: Promo/Eva Virc

Foto: Promo/Eva Virc

Prirodni materijali

Iako svatko od nas ima svoj ukus i svoje sklonosti prema određenom stilu uređenja, dat ću vam nekoliko savjeta kako odgovarajućim elementima i vi svoju sobu možete učiniti ugodnom, toplom i romantičnom oazom. Osnovni su preduvjeti za udobnost i opuštanje red i čistoća. Stoga, prvo što trebate učiniti je temeljito očistiti sobu i riješiti se nepotrebnih predmeta kojima nije mjesto u spavaćoj sobi. Ako ste ljubitelj rustikalnog ili shabby chic stila uređenja, toplinu i romantiku najlakše ćete unijeti mekanim prekrivačem s puno jastuka na krevetu i zavjesama u nježnim pastelnim bojama.

Možete se poigrati tekstilom s cvjetnim i točkastim uzorcima te čipkom. Shabby chic i klasični stil u interijeru imaju zajedničke elemente kojima možete naglasiti romantiku i senzualnost u spavaćoj sobi. Stoga odličan izbor mogu biti prirodni prozračni materijali kombinirani s elegantnim, podatnim tekstilom kao što su baršun i brokat. I tapetama s krupnim upečatljivim uzorcima te ukrasnim štukaturama također možete doprinijeti osjećaju topline i romantike. Raskošan kristalni luster u klasično uređenoj spavaćoj sobi ili onaj u shabby chic stilu poseban je i upečatljiv detalj kojim ćete pojačati osjećaj romantike, kao i baldahin iznad kreveta. Zidnim, stolnim ili podnim lampama s ugrađenim regulatorom za prigušivanje svjetla zaokružite ovu priču. I moderno uređenu sobu također možete učiniti romantičnom, intimnom, toplom i opuštajućom prostorijom ako unesete odgovarajuće elemente.

Foto: Promo/Eva Virc

Foto: Promo/Eva Virc

Orijentalni stil za romantičare

Efekt mističnosti i romantike postići ćete obojite li zid iznad uzglavlja kreveta u tamnu boju koji ćete osvijetliti nježnom prigušenom rasvjetom. Može to biti tamnosiva, tamnocrvena, tamnoplava ili zelena boja. Svilena posteljina, zavjese, prekrivač i jastučići odlično će se uklopiti u moderno uređenoj sobi i doprinijet će osjećaju romantike. Dodatni dojam topline postići ćete pletenim prekrivačem ili onim od umjetnog krzna, mekanom dekom na krevetu i mekanim jastučićima. Tome dodajte čupavi tepih ili krzno na pod, a cjelokupni dojam upotpunite mirisnim svijećama i laganom glazbom. Spomenula bih još i to da su detalji u orijentalnom stilu idealni za postizanje romantičnosti u spavaćoj sobi. Ako ste ljubitelj Orijenta, zašto se ne biste poigrali ovim stilom?

Foto: Promo/Eva Virc

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije