28.02.2019. u 08:30

Dani koji dolaze idealni su za osvježenje doma. Uz mala financijska ulaganja te dodatni trud, učinite svoj dom vizualno ljepšim i prozračnim

Sunčani, proljetni dani čine me kreativnijom, inspiriraju i potiču na uređenje doma. Stoga bih željela i s vama podijeliti pozitivne vibracije i ideje kako napraviti proljetni makeover u domu.

Foto: Promo fotografija

Dakle, prozračnost, lakoću i svježinu koja nas okružuje u prirodi unesimo i u svoje domove kako bismo dobili potpun proljetni ugođaj. Prije svega riješimo se nepotrebnih stvari koje su se nagomilale tijekom zime, a koje nam smetaju i zagušuju prostor. Igrom boja i bez puno novčanih ulaganja i sami možete osvježiti zidove bojom pijeska, bijelom ili bež te bojama karakterističnim za rano proljeće poput žute, nježne zelene, plave ili boje lavande.

Paletu proljetnih boja možete unijeti u svoj dom i drugim dekorativnim elementima kao što su zavjese, zidne tapete, jastučići, stolnjaci i drugo. Nakon bojenja zidova promijenite dispoziciju namještaja i drugih elemenata u prostoru. Ako to prostor dopušta, TV zonu zarotirajte ili premjestite u drugi kut u prostoriji kao i stol za blagovanje. Ako ste u mogućnosti, kupite novu komodu, tabure ili fotelju koja će se vizualno uklopiti u ostatak interijera i osvježiti prostor.

Foto: Promo fotografija

Slikama na zidu s motivima proljeća također ćete vizualno doprinijeti proljetnom ugođaju u domu. Pored svih navedenih preinaka, velika količina dnevnog svjetla od velikog je značaja želimo li postići proljetni "look" u domu. Dnevna svjetlost budi novu energiju u nama i potiče nas na aktivnost, stoga je ona iznimno važna i za naše raspoloženje. Zato predlažem da oslobodite prozore od zavjesa ili (ako ih želite) birajte samo lagane i prozračne.

Kako biste unijeli što više vedrine i proljetnog sunca, otvorite prozore i dopustite proljeću da ispuni vaš dom vedrinom i životnom energijom koju samo proljeće može dati. Ne zaboravite i cvijećem u vazi oplemeniti svoj dom te i na taj način doprinijeti proljetnom ugođaju u prostoru. Pored toga potrudite se i uredite svoj balkon ili vrt kao produžetak dnevnog boravka u kojemu ćete boraviti za toplijih dana. Osvježite ga s puno cvijeća i zelenila koje ni vas ni vaše goste neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Promo fotografija

>>Vrata u interijeru: dugoročna investicija na kojoj se ne štedi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije