Svijet interijera

Predivna staklena vila skrivena od pogleda skriva se na poznatom otoku

Foto: Bernard Dino Ninković
1/8
26.06.2023.
u 08:14

Raskošne terase krase svaku etažu, a posebno su romantične tijekom noći kada rasvjeta daje poseban šarm

Kuća na moru mnogima od nas nedosanjani je san, no zato je tu dizajnerica Jasmin Viner iz studija Arhidiz koja kroz svoje radove dočarava ljepotu eksterijera i interijera s domaćih morskih destinacija. Ovog puta riječ je o prilično raskošnom zdanju, kući u novogradnji koja je smještena na jednom predivnom otoku i prostire se na 380 četvornih metara. Posebnost ovog izazovnog projekta leži u tome što 
je gotovo sve rađeno po mjeri i željama vlasnika.

Foto: Bernard Dino Ninković


– Sav namještaj, kreveti, garniture za sjedenje, kompletna bravarija pa čak i stakla rađeni su po mjeri, a posebnost ove kuće jest drvo koje smo aplicirali na zid – zidne obloge koje su se super složile sa starom opekom – objašnjava dizajnerica te dodaje:
– Kuća se sastoji od tri apartmana, svaki apartman ima tri spavaonice i dvije kupaonice te otvorene boravke s kuhinjom. Pazilo se da sve prostorije budu kvalitetne veličine i da nema zagušenosti prostora – napominje Jamin Viner .
Zanimljivo je pak reći da se, kada govorimo o interijeru, sve radilo prema isključivoj želji klijentice koja ima afiniteta prema modernom dizajnu, a isto tako želja joj je bila da su u kući klasični materijali – drvo, kamen, opeka, beton...

Foto: Bernard Dino Ninković


– Najveća želja investitorice bila je da je sve prozračno i lagano te da ima puno bijele boje kako bi se istaknulo plavetnilo mora te da je interijer jednostavan i lagan za održavanje – objasnila je dizajnerica.
Da bi se sve te želje investitorice ostvarile, valjalo je puno stvari raditi posebno za ovu kuću, a prije svega namještaj koji je rađen tako da bi se maksimalno kvalitetno uklopio u interijer.
– Kao što sam rekla, sav je namještaj rađen po mjeri, čak smo išli toliko daleko da smo, kako bismo istaknuli osobnost ove kuće, po mjeri izrađivali i ukrasne satove, slike i lampe – zaključuje dizajnerica. 
Kada pak govorimo o eksterijeru, riječ je o pogledu i okućnici koji oduzimaju dah. Veliki bazen, koji je ljeti srce kuće, osim za kupanje i sunčanje služi i kao kulisa za druženje uz glavne obroke u danu i, dakako, za večernje zabave. I tu se jako pazilo na odabir materijala pa je, iako prevladava minimalistički stil jednostavnih linija, korišten prirodni materijal – kamen, koji se idealno uklopio u okoliš.

Foto: Bernard Dino Ninković

Kuća je zahvaljujući brojnim staklenim plohama tijekom cijelog dana okupana dnevnim svjetlom što stvara poseban ugođaj pritom dodatno naglašavajući vlasničinu želju za dojmom čistoće, prostranosti i bjeline. Kako je moderan stil uređenja bio imperativ u svim prostorijama u stanu, prevladava taj minimalistički štih, a posebno do izražaja dolaze moderno uređene kupaonice s vrhunskim oblogama i sanitarijama. Naravno i ovdje se vodilo računa da najzastupljeniji budu prirodni materijali. Slična je situacija i s kuhinjama koje su prije svega maksimalno funkcionalne, s najmodernijim kućanskim aparatima i velikim radnim plohama, idealnima za pripremanje omiljenih ljetnih obroka. I u tom segmentu riječ je o namještaju koji je rađen po mjeri, odnosno skrojen po prostoru kako bi se maksimalno iskoristile sve prednosti tlocrta.

U spavaćim sobama možda najbolje do izražaja dolazi ta vlasničina ljubav prema modernom stilu uređenja.

Linije namještaja jednostavne su, praćene istim takvim dekorima, čime se još više naglašavaju slike i detalji u interijeru. Bitna stavka svakako je i rasvjeta kojoj je posvećena važna uloga, posebice tijekom noći kada bazen i njegovo okruženje postaju vizualno središte kuće, odnosno oaza koja mami na uživanje. Kada govorimo o ovako prostranoj kući punoj posebnosti, nemoguće je ne spomenuti zadnju etažu s natkrivenom terasom s koje puca očaravajući pogled na pučinu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije