Make over

Potpuno novi izgled 25 godina stare kuhinje

Privatni album
24.10.2018.
u 14:07

Stari ormarići obojeni su u sivu mat boju, a modernom dojmu doprinose i ručkice

Promijeniti kuhinju ne znači nužno i potrošiti veliku sumu novca na novu. Najbolji je primjer preuređena kuhinja stara čak 25 godina koja je dobila potpuno novo i moderno lice zahvaljujući kreativnosti i dobroj ideji. 

Za ovu nevjerojatnu transformaciju u domu zaslužna je dizajnerica interijera Ankica Juričević čiji je zadatak bio renovirati kuhinju, ali uz minimalna ulaganja. 

Foto: Robert Demo

Rasvjeta u ormariću
S obzirom na to da je četveročlana obitelj pomalo emotivno vezana za staru kuhinju, prva molba dizajnerici interijera bila je da ostanu stari kuhinjski elementi. Iako je ovo bio velik izazov, rješenje se brzo našlo.

Ankica Juričević je objasnila:

Nakon što sam utvrdila da je drvo u dobrom stanju, predložila sam bojenje kuhinje u sivu boju u mat varijanti. 
Kuhinjski elementi nisu dobili samo novu boju, nego je stolar, prema mojim savjetima, prije bojenja jednom visećem ormariću ostaklio vrata. Unutar tog ormarića ugrađena je rasvjeta što je upotpunilo vizualni dojam. Viseći ormarići dobili su i ukrasne letvice.


Dok je trajalo uređivanje kuhinjskih elemenata kod stolara, u kuhinjskom prostoru također se radilo punom parom. 

Dizajnerica je također napomenula: 

Skinute su stare keramičke pločice i postavljene nove. Za zid sam u dogovoru s vlasnicom izabrala bijele mozaik pločice s tamnosivom fugom, što se pokazalo kao odličan izbor uz novu boju svijetlosive kuhinje. Na pod su postavljene svijetlosive pločice većih dimenzija. Kad je postavljena novouređena kuhinja, iznad radne ploče ugrađena je rasvjeta koja omogućuje bolju vidljivost u kuhinji.

Foto: Robert Demo

Usklađeni su i stolci
Nova boja, nove ručkice, nova rasvjeta te nove presvlake na stolcima uz pokoji novi detalj staru kuhinju učinili su neprepoznatljivom, odnosno da izgleda kao da je upravo stigla iz dućana. 

Dizajnerica interijera je zaključila:

Promijenjena je pipa i staro korito sudopera, a cijelom dužinom donjih elemenata ugrađena je nova radna ploča. Stari stol i stolci obojeni su u bijelu boju u mat izvedbi, a sjedišta na stolcima presvučena su novom tkaninom s kockastim crno-bijelim uzorkom koji se odlično nadovezao na sve. Konačan rezultat zadivio je cijelu obitelj kako vizualno tako i financijski jer ipak smo uštedjeli znatan novac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije