Hit mjesto

Potpuni užitak za sva osjetila

noel
Foto: Žarko Bašić
08.12.2016.
u 08:00

Chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug domaćoj publici predstavili jedinstvenu gastronomsku ponudu

Chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug nedavno su obogatili domaću gastroscenu konceptom ’fine dininga’ i najvećom vinskom kartom u sklopu svoga novog zagrebačkog restorana Noel, smještenog na adresi Ulica popa Dukljanina 1. Restoran kojim prevladavaju boje iz paleta prirodnih i pješčanih boja u kombinaciji s toplom sivom prostire se na 103 kvadrata te je koncipiran u tri dijela. Ulazni pretprostor s predvorjem i šankom čini cjelinu lounge bara s DJ-em i inventivnim separeom koji izgleda kao boca vina okrenuta naglavačke. Središnji dio restorana opremljen je sa šest stolova i separeom, a posljednja cjelina predstavlja ujedno najveću posebnost prostora, odnosno Chefov stol s direktnim pogledom na kuhinju i pripremu jela, jedini takav u Hrvatskoj.

Foto: Žarko Bašić

– Nit vodilja bila je uređenje prostora prema svjetskim standardima i dizajnu, integracija materijala, tkanina, boja, kao i stvaranje ugodnog prostora te spoj perfekcionstičke kuhinje s dizajnom interijera. Željeli smo stvoriti restoran prema svjetskim standardima, udoban, komforan i luksuzan, ali pristupačan klijentima u Hrvatskoj i inozemnim posjetiteljima – kaže Robert Bajs iz tvrtke IO Decor koja je u potpunosti zaslužna za dizajn, projektiranje te ručnu izradu svog drvenog i tapeciranog namještaja – stolica, drvenih zidnih obloga, modifikaciju šanka i staklene instalacije u restoranu.

Foto: Žarko Bašić

– Samo smo luksuznu rasvjetu naručili od renomiranih proizvođača rasvjete. Chef stolom dominira legendarni Foscarini Alegro Assai, restoranom šest luksuznih Eichholtz Residental lustera, u ulaznom dijelu tri simetrično kombinirana Eichholtz Spitfire lustera, dok dio iznad šanka krase dvije vrste lustera Foscarini Glass iz posebne Diesel serije.

Foto: Žarko Bašić

Ispod restorana smješten je vinski podrum na površini od 80 kvadrata, a namijenjen je privatnim zabavama. Osim u stolnom nogometu i gledanju televizije iz velike kutne garniture, posjetitelji u podrumskom dijelu mogu uživati u vinskoj instalaciji na zidovima. Tu se ujedno nalazi najveća vinska karta u Hrvatskoj, s gotovo 400 vrhunskih vina.

Foto: Žarko Bašić

Gastronomska ponuda restorana također je jedinstvena, a temelji se na suvremenom kulinarstvu, vođenom strogo biranim sezonskim, redovito rijetkim namirnicama i njihovim sortama.

Foto: Žarko Bašić

– Meni smo razradili na godišnjoj razini te se ponuda izmjenjuje ovisno o sezonskim namirnicama. Kao i uvijek pri odabiru namirnica, fokus nam je na kvaliteti. Meso dostavljamo iz Slavonije i Slovenije, ribu i školjke iz Šibenika te od ulova do njihova dolaska u restoran prođe maksimalno pet sati. Kruh, tjesteninu i grisine sami radimo, a planiramo uskoro početi i sami uzgajati voće i povrće, odnosno krumpir, mrkvu, papriku, krastavce, začinsko bilje, kruške, jabuke – objasnio je chef Goran Kočiš koji svoj kulinarski pristup temelji na pomicanju granica suvremenoga kulinarstva.

Foto: Žarko Bašić

U Noelu se mogu pronaći vina porijeklom iz Italije, Slovenije, Austrije, Francuske i Španjolske.

– U našem vinskom podrumu nalazi se i vrijedno vino iz 1929. godine, a zasad je poznato da se na svijetu nalaze samo dvije boce – jedna je u Parizu, a druga u Noelu – napomenuo je Kočiš. Jedna od posebnosti je i karta s vodom, na čijem popisu se nalazi čak 15 vrsta vode te četrnaest vrsta craft piva iz Japana, Belgije, Njemačke, SAD-a i drugih krajeva svijeta.

Jedna od posebnosti je i ponuda Paper and Tea čajeva, tvrtke iz Berlina koja se specijalizirala za selekciju izvrsnih i rijetkih čajeva. U Noelu se poslužuju sezonske vrste kave iz cijeloga svijeta čija optimalna punoća okusa nastaje najnovijim tehnikama prženja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije