U LONDONU

Posljednji rad slavne arhitektice Zahe Haid

zaha hadid
Foto: Promo fotografija
17.05.2016.
u 08:30

Osim što je njezin nacrt jedan od kandidata za pobjedu na natječaju, organizatori London Design Festivala razmišljaju da igralište nazovu po arhitektici

Iako je Zaha Hadid nedavno prerano i iznenadno preminula, njezina djela žive i dalje. Nakon što je na milanskom “Salone del Mobile” bio predstavljen stolić, posljednji komad namještaja koji je dizajnirala slavna arhitektica, sada je, u sklopu London Design Festivala, osvanulo i njezino posljednje idejno rješenje.


Riječ je o projektu koji bi za 40 dana trebao osvanuti na popularnom londonskom Trafalgar Squareu. Naime, organizatori su raspisali natječaj za mini golf-igralište, a osim Zahe Hadid svojim rješenjima u projekt su se uključila i brojna renomirana imena iz domene arhitekture, dizajna i umjetnosti.

Foto: Promo fotografija
Posljednji realizirani rad Zahe Hadid, predstavljen na salonu namještaja u Milanu

Golf-igralište trebalo bi osvanuti od 17. do 22. rujna ove godine, a osim Zahe Hadid radove su poslali i Tom Dixon, Paul Smith... 
Iako je cilj organizatora na ovaj način prikupiti dodatna sredstva, ovaj inovativan i duhovit koncept u međuvremenu je postao i memorijalan, i to prije svega zahvaljujući nagađanjima da će cijela manifestacija nositi ime Zahe Hadid.


Iz njezina ureda još nisu potvrdili ovu informaciju, ali rekli su da su ponosni na posljednji nacrt svoje utemeljiteljice.

>>Još jedno remek-djelo koje potpisuje Zaha Hadid

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije