MALA ŠKOLA UREĐENJA

Pokažite osobnost u životnom prostoru: detalji čine razliku

rasvjeta
Foto: Ankica Juričević
1/5
31.01.2015.
u 11:30

Sitnice čine razliku i zadužene su za energiju koja prevaladava u domu. Poigrajte se njima

Kao i u životu, i pri uređenju interijera vrijedi pravilo da su bitne – male stvari! Bez obzira kako lijep prostor i namještaj imali, bez detalja, možemo reći, prostor je bez “duše”.

Drvena polica s omiljenim knjigama i ponekim ukrasnim detaljem klasika je koja je poželjna u svakom domu. Umjetničke slike ili fotografije grupirane na mjestu dostupnom pogledima oplemenit će prostor. Posebno drage obiteljske fotografije izradite i uramite kako bi vas uvijek podsjećale na lijepe trenutke.

Foto: Ankica Juričević

Izbor zavjesa, jastuka, stolnjaka i tepiha itekako je važan. Kakve ćete oblike, boje i materijale birati, ovisi o stilu koji vlada u vašem domu. Poveznica koju stvorite kombiniranjem navedenih dekorativnih elemenata unijet će sklad i harmoniju u vaš dom. Ugodnija atmosfera postići će se izborom više raznobojnih dekorativnih jastučića različitih veličina i oblika. Stol u blagovaonici ukrašen odgovarajućim stolnjakom i zdjelom za voće doprinosi toplini.

Foto: Ankica Juričević

Biljke daju dušu svakom prostoru i podsjećaju nas na ljubav, sreću i prijateljstvo. Stara komoda posebno će se istaknuti stavimo li na nju svježe cvijeće u vazi koja je posebnog oblika ili boje. Svijećnjaci postavljeni pojedinačno ili u grupi pridonose osjećaju ugode i osobnosti doma. Osim funkcionalnosti, košare i kutije za odlaganje sitnica djeluju i jako dekorativno.

Foto: Ankica Juričević

Važno je još spomenuti tapete i boju zida koji su gotovo neizostavni dekorativni elementi u interijeru. Postavljene na jednom zidu u prostoriji, tapete će uvelike doprinijeti ljepšem i potpunijem ambijentu. Od velike je važnosti paziti da budu usklađene s bojom zida i ostalim detaljima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije