Uređivali sami

Pogledajte šarmantan zagrebački dom s daškom Skandinavije

Pogledajte šarmantan zagrebački dom s daškom Skandinavije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
08.04.2020.
u 07:00

Jednostavnost i čiste linije odlike su stana u novozagrebačkom naselju Rudeš.

Uređujući svoj novi dom, obitelj Azinović ponajviše se inspirirala skandinavskim stilom, njegovom jednostavnošću i čistoćom linija. I naravno, prilagođavali ga svojim mogućnostima i estetici.

– U tu skandinavsku estetiku suprug i ja zaljubili smo se na bračnom putovanja, tijekom prekrasnog krstarenja Skandinavijom. Posjetili smo i nekoliko gradova i uživo vidjeli prekrasne interijere. Na tom putovanju kupila sam i finski klasik Finlandiju, vazu Alvara Aalta. Vaza, zajedno s kalama koje sam u rukama donijela iz Helsinkija, sad je na komodi u dnevnom boravku. Sjećanje su na to putovanje i dva staklena svijećnjaka Festivo iz IIttale – otkriva Ojdana Rajić Azinović, vlasnica šarmantnog stana u jednoj od zagrebačkih zapadnih četvrti.

Dvoetažni stan od 95 četvornih metara u prizemlju ima dnevni boravak, kuhinju s blagovaonicom, kupaonicu i dvije spavaće sobe.

– Budući da imamo dvoje male djece, odmah smo odlučili da ćemo donju radnu sobu pretvoriti u našu spavaću te smo između dječje i te sobe probili vrata zbog čega je cijelo prizemlje u "kružnom toku". Zasad to nama i djeci najbolje odgovara. Kako djeca budu rasla, tako ćemo u funkciju staviti i gornju spavaću sobu i kupaonicu – kaže Ojdana Rajić Azinović.

Mladi supružnici sami su uređivali stan, a zbog ograničenog budžeta koristili su stvari iz prošlog manjeg stana i stanova roditelja. Ozbiljna investicija bili su kuhinja i kauč s potpisom dizajnerske ekipe Kvadra.

Ojdani i njezinoj obitelji najdraži je dnevni boravak jer je najbliži nekoj osnovnoj zamisli koju imaju o prostoru. Tu je svoje mjesto našla i pomalo netipična Ikeina komoda i staklena vitrina koja je, nakon što su je otpisali u nekoj prodavaonici, dobila novu šansu. Blagovaonica još nije dobila svoj konačan izgled. Uskoro će razvučeni Caligarisov zamijeniti veliki drveni stol, a u planu su barem dva Eamesova stolca DSW. Zanimljivo je uređena i gornja kupaonica sa svjetlucavim pločicama i ogledalom koje je napravljeno od starog okvira nekog goblena.

Onime što im se u početku činilo kao nedostatak u prostoru, a bili su to njima "čudni" visoki prozori u dnevnom boravku, sad su izrazito zadovoljni.

– Arhitekt nas je odgovorio od želje da cijeli boravak i blagovaonica budu u staklenoj stijeni. I dobro je da jest. Svjetla ima dovoljno, a otvorio se dio prostora za vitrinu i slično – otkriva Ojdana.

Stan se nalazi u prizemlju zgrade i ima 60 kvadrata vrta. Zasad je to samo lijepo uređen travnjak o kojem se brine Ojdanin suprug. Imperativ su redovita košnja i zalijevanje.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:59 08.04.2020.

nit je šarmantan nit u njemu ima skandinavije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije