top lista

Pogledajte 10 najljepših stanova koje smo posjetili!

stan
Foto: Arhiva VL
1/8
26.03.2019.
u 07:00

Domaći interijeri dokaz su da ljudi kod nas imaju znanja i stila. Pogledajte naš odabir 10 stanova koji su nas oborili s nogu!

Akademska slikarica Tatjana Politeo i njezin partner, glumac Željko Šestić, dugo su tražili idealnu lokaciju za svoj dom. Stan od 90 metara kvadratnih pretvorili su u otvoreni prostor iza čijih se vrata skrivaju tek radna i spavaća soba, a pogled na zeleni park i Branimirovu tržnicu oduševljava ih svakog dana!

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Za još fotografija kliknite ovdje.

Tonči Pleština, vlasnik marketinške agencije, svoj stan odlučio je lišiti zavjesa i nepotrebnih ukrasa. Uselio se u 150 kvadratnih metara veliko potkrovlje koje je odlučio podijeliti na dva dijela, dnevni monovolumen i odvojeni spavaći dio. Najbitnije mu je bilo strogo poštovati memoriju samog prostora, a neke od stvari koje je pronašao u stanu, ponovno je iskoristio!

Za više fotografija stana kliknite ovdje.

Ovaj dom na pet etaža u zagrebačkom predgrađu doista je pravi odmor od gradske vreve. Iako su vlasnici uselili prije više od 5 godina, i dalje tvrde kako su neke stvari nedovršene, a materijal koji se najviše koristio je staklo. Kuća je građena tri godine, a sadrži čak i teretanu te saunu!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Više fotografija pogledajte ovdje.

U naš uži izbor je ušlo još jedno potkrovlje koje puca od kreativnosti. U njemu je iskorišten svaki centimetar, glavna misao bila je da prostor bude otvoren kako bi ukućani uvijek bili zajedno. Vlasnica, riječka umjetnica Mirna Siluš, prostor od 100 kvadrata zamislila je kao trosobni stan, a u interijeru se posebno ističu njezine maštovite slikarske intervencije.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Više fotografija pogledajte ovdje.

Pravi ženski stan zaljubljenice u uređenje interijera, Ankice Juričević, ipak je mjesto koje obožava cijela njezina obitelj (pa i suprug Mladen!). Ankica je u šest godina čak tri puta mijenjala boje zidova, a stan od 78 kvadrata na zagrebačkom Bijeniku s vrtom i dvije terase opremljen je namještajem iz Ikee, antiknim detaljima iz prodajno-izložbenog prostora Chic & Antique te uspomenama s obiteljskih putovanja.

Foto: Arhiva VL

Više fotografija pogledajte ovdje.

Martina i Mario Mutter intervenirali su u postojeći tlocrt stana još tijekom gradnje kako bi svojih 126 metara kvadratnih oblikovali baš po mjeri obitelji. Uklonili su lođe, povećali kuhinju, promijenili stolariju i napravili dnevni i noćni dio stana. Dnevni dio s boravkom omiljeni je prostor obitelji, kao i terasa od 12 metara kvadratnih na kojoj provode tople proljetne i ljetne noći...

Foto: Arhiva VL

Više fotografija pogledajte ovdje.

Odvjetnički ured koji je postao stan od 77 kvadrata visok čak 370 centimetara bio je idealan prostor za izgradnju galerije i spavaćeg prostora. Time je donji dio postao dnevni boravak, a vlasnici koji žive izvan Hrvatske imali su zanimljiv zahtjev - željeli su što manju kuhinju!

Foto: Arhiva VL

Više fotografija pogledajte ovdje.

Stan slikarice Nikoline Ivezić doista je pravo malo leglo ideja! Tko god posjeti njezin dom u prizemlju obiteljske kuće u Dubravi uvijek ostane iznenađen jer, kako sama kaže, uvijek nešto u njemu mijenja. Kao misao vodilju odabrala je "nešto staro, nešto novo", a njezin eklekticizam savršeno se vidi i pri prvom pogledu na ovu otkačenu kupaonicu!

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Više fotografija pogledajte ovdje.

U srcu grada, u prostoru u kojem se prije dvadesetak godina krojila odjeća za zagrebačke šminkere, svoj umjetničko-dizajnersko-glazbenički kutak uredio je Ivica Propadalo. Iako je riječ o prostoru kakav bi svaka žena poželjela za svoj dom, Propadalov stan od prvog do zadnjeg detalja muški je stan, a ništa u njemu nije kupljeno, već rađeno po mjeri.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Više fotografija pogledajte ovdje.

I za kraj smo ostavili prostor koji je uredila naša suradnica Mirjana Mikulec. Strastveni filmovili inzistirali su da središte njihovog dnevnog prostora bude veliko projekcijsko platno, a prostor je obogaćen detaljima iz njima omiljenih filmova.

Foto: Arhiva VL

Više fotografija pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 1

ĆA
ćaćaća
16:18 06.02.2014.

od propadala je najbolji stan..odiše kreativnošću...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije