U ZAGREBU

Pogled u mladenački dom: 70 kvadrata uređeno za druženje i ugodno življenje

pogled u mladenački dom
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/14
20.01.2020.
u 06:00

Baza stana je bijela, a živost unose tirkizna i dobro odabrani detalji

Danas, godinu dana nakon useljenja u svoj novi dom, mlada vlasnica ne skriva da su joj kuhinja i garderobna soba najvažniji i najdraži dijelovi stana. Kuhinja je idealno mjesto za pripremu hrane i zajedničko kuhanje s prijateljima, šank za druženje, a garderoba je samo njezin raj.

Kupivši stan u visokoj rohbau fazi, uređenje interijera povjerila je arhitektici Sandri Meštrović i tijekom uređenja nije mijenjan raspored već je samo otvoren veliki prozor u blagovaonici iz kojeg danas puca prekrasan pogled na podsljemenske šume i grad u daljini. Hrastov parket s narančastim bajcem koji je zatečen u prostoru, nametnuo je izbor boja. Baza je bijela s puno tirkiznih detalja. Sve te boje protežu se kroz cijeli stan.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

U kuhinji dominira šank na dvije razine - ona viša skriva i izravan pogled na kućanske aparate i odlična je za one koji oko njega stoje. Kako su kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica jedinstvena cjelina, sav ugradbeni namještaj rađen je po narudžbi i po nacrtima Sandre Meštrović. Za materijal su odabrani mediapan i kerrock.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Prostor je rasvijetljen ugradbenom i ambijentalnom rasvjetom. Ona ugradbena s okvirima izabrana je iz kolekcije Prolicht, a visilice su se vlasnici odmah dopale i nisu bile skupe te je njima, kaže šaleći se, unijela i dio sebe u uređenje interijera. U dnevnom boravku u liniji je postavljena i RBG rasvjeta koja mijenja boje i atmosferu.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL


– Pozicije rasvjete projektirane su zajedno s namještajem. To je posebno vidljivo u kuhinji – kaže Sandra Meštrović. Za dnevni boravak odabrana je modularna sofa Cloud dizajnerice Sanje Knezović. Soba je presvučena lako perivom tkaninom u boji pijeska. U istom tonu je i sag.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Na jedan od zidova u dnevnom boravku postavljena je tirkizna tapeta, a na nju obnovljeno bakino ogledalo. Drugi zid ima modularnu kompoziciju s otvorenim policama. Između sobe i kuhinje postavljena je niska komoda koja vizualno dijeli dnevni boravak od kuhinje.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Stol i stolci dio su Kikine kolekcije, a tepih u kuhinji kupljen je u Ikei. Sve dekoracije i zavjese u stanu radila je Anamarija Pavičić. Zavjese su kombinacija paket-zavjesa i klasično postavljenih na karniše.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Šarm stanu daju i različiti ukrasi, poput leptira u kuhinji koju su kupljeni na e-Bayu, a Anamarijini ukrasi već su donijele blagdansku atmosferu. Svoj 70 četvornih metara veliki stan vlasnica dijeli s Lu, malim francuskim buldogom.

>>Samo u 34m2: divna ženska oaza uređena po feng shui pravilima

Komentara 1

GO
Goldy22
16:27 21.12.2016.

Bok, zanima me izgled cijelog stana, ako je moguce dobit ime i prezime vlasnika da ga mogu kontaktirat, hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije