ŠEST ZLATNIH SAVJETA

Planirate kupiti crno-bijelu kuhinju? Evo na što trebate paziti

crno bijele kuhinje
Foto: Thinkstock
1/8
27.07.2016.
u 08:49

Prije nego krenete u planiranje i kupovinu, pročitajte naše savjete te se nadahnite našim prijedlozima kuhinja u crno bijeloj kombinaciji

Iako su sada u trendu, čini nam se kao da crno bijele kuhinje nikad nisu ni izaše iz njega, zar ne? Crno bijela kombinacija danas jekoloristički klasik, dobrodošao u gotovo svakom interijeru, a usto uživa veliku popularnost ne samo kod dizajnera već i kod korisnika. S crno bijelom kombinacijom zapravo ne možete pogriješiti.

Ako razmišljate o zamjeni svoje stare kuhinje ili renovirate stan ili pak useljavate u novi prostor, možda je crno bijela kuhinja pravo rješenje za vas. Mi vam nudimo sedam ideja koje će vas nadahnuti u kojem pravcu krenuti i kako osmisliti raspored i oblik elemenata kao i radnu plohu te detalje, no prije toga morate znati nekoliko pravila koja vrijede za ovu kombinaciju:

Foto: pixabay

1. Ova kombinacija voli detalje koji joj bojom kontrastiraju, no nemojte pretjerati u količini detalja kao ni u bojama, jer će rezultat biti pomalo kaotičan. Dva tri upadljiva detalja su ok, ali ne i više od toga.

2. Kako crno bijela kombinacija ne trpi previše detalja, dobro je kuhinjske aparate i ostale gadgete sakriti u ormare ili ih barem smjestiti na police

3. Bolje je da u ovoj kombinaciji dominira bijela nego crna, jer previše crne može zatvoriti prostor i učiniti da izgleda manji nego što jest

Foto: pixabay

4. Ako je kuhinja mala, bolje je i u tom slučaju da bijela dominira, jer će uvećati prostor

5. Budite oprezni i s bijelom jer postoji uvijek opasnost da prostor učini odviše sterilnim i učmalim

6. Drveni podovi utoplit će prostor, a oni u bijeloj boji istaknut će izgled kuhinje.

Foto: pixabay

>>Šarmantan spoj vintagea i skandinavskog stila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije