Produkt dizajn

Pink auto s leopard uzorkom kao atrakcija Zagreb Design Weeka

11.05.2018.
u 08:38

Njihovu instalaciju, uz ostale, moći ćete pogledati na petom hrvatskom festivala dizajna - Zagreb Design Weeku koji ove godine donosi čak pet zanimljivih novosti

Sve je moda! Poruka je neobične instalacije nastale oblačenjem gastarbajterskog simbola - mercedesa- u ružičastu boju i uzorak leoparda. Ovaj projekt pozitivna je priča o osam studentica, dizajnerica odjeće, koje su od simbola malograđanskog uspjeha stvorile camp instalaciju.

S obzirom na to da je kultura automobila u Hrvatskoj nerazvijena, ne čudi da je ovo prvi ovakav projekt TTF-a i jedan od rijetkih gdje se dizajneri bave automobilom. Kao objekt pretvorbe odabran je mercedes W123, jedan je od najjačih simbola iseljene Hrvatske. Ironija je sudbine da je jedna od studentica, tijekom izrade automobila, iselila u Njemačku. Ovu instalaciju nastalu pod  mentorstvom izv.prof. Pauline Jazvić i asistentice Ivane Mrčela potpisuju Ena Staničić, Ivana Janjić, Ivona Oštrić, Katarina Zmeškal, Mia Kovač, Vjera Salopek, Andrea Kurtić i Lora Holjevac.

Njihovu instalaciju, uz ostale, moći ćete pogledati na petom hrvatskom festivala dizajna - Zagreb Design Weeku koji ove godine donosi čak pet zanimljivih novosti. Uz novo ime, koje je zbog potrebe promocije domaćeg dizajna u svijetu promijenjeno u englesku inačicu, tu je i novi vizualni identitet iz ruku renomiranog studija Šesnić&Turković. Također, cijelo će se događanje ove godine iz Laube preseliti u Halu V Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao novu središnju lokaciju na kojoj će se u periodu od 11. do 20. svibnja organizirati brojne izložbe, predavanja, radionice, paneli i filmske projekcije na temu dizajna. Market će i ove godine ugostiti pedesetak dizajnera i tvrtki koji će posjetiteljima ponuditi svoje proizvode, od mode do namještaja. Rekordan je i broj partner lokacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije