Mala škola uređenja

Bezvremenski stil uređenja temelji 
se na kvalitetnom namještaju

Thinkstock
28.08.2021.
u 07:00

Da bi vaš dom i nakon više od dvadeset godina izgledao jednako atraktivan i privlačan kao i onog dana kad ste ga uredili, opremite ga kvalitetnim namještajem i materijalima

Kao što u modnom svijetu trendovi dolaze i prolaze, tako i u svijetu interijera različiti trendovi uređenja dolaze i prolaze. Moram priznati da nije lako, a nije ni potrebno slijepo pratiti trendove da bi naši domovi izgledali lijepo i privlačno. “Moda prolazi, ali stil ostaje”, rekla je slavna Coco Chanel.

Foto: Thinkstock

Želim s vama podijeliti nekoliko pravila i savjeta o tome kako možete kvalitetno i ukusno urediti svoj dom tako da ne bude podložan trendovima. Da bi vaš dom i nakon više od dvadeset godina izgledao jednako atraktivan i privlačan kao i onog dana kad ste ga uredili, opremite ga kvalitetnim namještajem i materijalima. Iako ćete u startu izdvojiti nešto više novca za njega, odabir luksuznijeg i udobnijeg klasičnog namještaja zasigurno će biti sigurna investicija koja će se dugoročno isplatiti. Bezvremenski stil uređenja interijera zahtijeva neutralne tonove boja pa nećete pogriješiti odlučite li se zidove obojiti u boju vanilije, bijelu te svijetlosivu s tamnijim detaljima.

Foto: Thinkstock

Jarke boje koristite samo kada želite istaknuti pojedine elemente u prostoru. Izbjegavajte upadljive i nametljive uzorke na dekorima osim kada su u pitanju vuneni i svileni tepisi ukrašeni bogatim klasičnim i tradicionalnim uzorcima. Također, slobodno se poigrajte i neobičnim ukrasnim jastucima koje možete promijeniti kad god poželite. Ako se odlučite urediti svoj dom u klasičnom stilu s jasnim karakteristikama nekog određenog povijesnog razdoblja, postići ćete “ozbiljnost” u prostoru, s dozom elegancije. Time ćete ujedno istaknuti bezvremensku profinjenost i svoj smisao za estetiku koji neće ostati neprimijećen. No, nije nužno u potpunosti se držati određenog klasičnog smjera da bi uspješno uredili svoj dom u bezvremenskom stilu.

Foto: Thinkstock

Vještim kombiniranjem klasičnog namještaja i drugih dekorativnih elemenata s modernim namještajem strogih ravnih linija postići ćete balans između dva potpuno različita stila te postići zanimljiv i lijepo uređen bezvremenski interijer.

1/25

Minimalistički namještaj poslužit će kao podloga za isticanje klasičnih detalja. Uspješnom kombinacijom moderno-klasičnih elemenata vaš će dom zasigurno izgledati besprijekorno. Ako ne želite sami “eksperimentirati” i bojite se da ćete pogriješiti, bolje da taj dio posla povjerite stručnjaku. Znajte da sigurno nećete pogriješiti budete li se tijekom uređenja bezvremenskog interijera vodili jednostavnošću. Internacionalan bezvremenski stil uređenja zahtijeva i pokoji bezvremenski (dizajnerski) stolac, lampu ili neki drugi detalj koji će svojim jedinstvenim dizajnom biti “točka na i” uspješno uređenog doma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije