RUSTIKALNO VS. MODERNO

Profinjeno potkrovlje u modernim i nenametljivim sivim tonovima

pariz potkrovlje
Foto: Hugo Hébrard
1/12
17.06.2016.
u 09:30

Pariški loft od svega 45 četvornih metara pretvoren je u toplo skrovište mladoga samca, ljubitelja suvremenog dizajna i minimalizma

Život pod krovom doista sa sobom nosi dodatnu dozu romantike i topline, bez obzira u kojem stilu bio uređen. To dokazuje i mali dvosobni stan od 45 četvornih metara u loftu stare historicističke zgrade u širem centru Pariza.

Novi vlasnik poželio je prije useljenja obnoviti stan, a jedino ograničenje su bili njegova skromna kvadratura i isto tako skroman budžet, koji su urodili kompromisima. No, studio Prsica Pellerin, kao i vlasnik i više su nego zadovoljni rezultatom.

Foto: Hugo Hébrard

Prema zamislima vlasnika, stan je uređen u modernom minimalističkom stilu s dodacima materijala i detalja koji ga čine zanimljivijim i ugodnijim za život. Dizajneri su mu predložili detalje u rustikalnom stilu, koji je sada u trendu.

Foto: Hugo Hébrard

Tako su dominantna siva i bijela boja s dodacima crne bile savršen neutralni spoj i koloristička osnova na koji je dodano drvo u obliku stropnih greda koja su unijele toplinu i šarm ovom domu mladoga samca.

Foto: Hugo Hébrard

Uz navedene nijanse, u interijeru je korištena i zelena boja u vidu tepiha u dnevnom boravku koja je prava stilska 'točka na i' koja je osvježila cijeli prostor i unijela dašak prirode u njega.

Foto: Hugo Hébrard

Neutralne nijanse i bijeli zidovi, s kojih je skinuta lamperija te detalji svedeni na minimum povećali su prostor kao i ostavljanje visokog krova kojeg dodatno atraktivnim čine nepravilni oblici od knaufa napravljeni prema zamislima i nacrtima dizajnera.

>>Atraktivna vila na litici s pogledom na glasoviti zaljev

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije