Povratak klasici

Pantone boja godine, plava, može se kombinirati na neočekivane načine

Shutterstock
12.12.2019.
u 06:00

Pantone je klasičnu plavu proglasio bojom 2020. godine i time otvorio paletu mogućnosti u dekoriranju

Pantone je nedavno, klasičnu plavu, proglasio bojom 2020. godine, a upravo je to boja koja će nas potaknuti na promišljanje o svom okolišu i oceanima, navodi vogue.com.au

Tamna nijansa plave boje uostalom, djeluje umirujuće

“Plava boja je s emocionalnog, ali i psihološkog viđenja uvijek odisala mirnoćom i pouzdanosti", kazala je direktorica Pantonea, Leatrice Eiseman. 

A da bi i vaš dom odisao jednako tako, dekorirajte plavom bojom, a to možete učiniti na čak nekoliko načina. 

Odabirom ključnih komada namještaja

Namještaj u kraljevskoj nijansi plave boje dodatno će dekorirati prostor, a bez obzira na to u kojoj je boji trenutno dizajniran, plava će se odlično uklopiti u skoro sve interijere. 

Foto: Shutterstock

Različitim nijansama

Plava boja dolazi u različitim nijansama i s odabirom određene postić ćete drugačije ugođaje, no kombinacijom tamnije, hladne nijanse plave i one toplije, tamne, nijanse možete se poigrati i u prostor dodati obje. Takvu kombinaciju podignite trećom bojom, pa zašto to recimo ne bi bila ružičasta. 

Foto: Shutterstock

Odvažno

Svu ljepotu plave boje ne treba skrivati, a dostojanstveno je istaknite na jednom čitavom zidu. U takvu prostoriju dodajte tople nijanse, kakva je zlatna recimo, a sa zidom u toj boji, umjetnine vam ne trebaju pa uokvirite samu boju. 

Foto: Shutterstock

Suptilno

Dakako, plava boja neće izgubiti čari ako je u prostor dodate izrazito suptilno, a jedan način je dodavanje tekstila u toj boji. Jedan tekstil moće biti dovoljno taman da privuče svu pažnju u prostoriji dok druge dekoracije mogu biti nešto nježnije nijanse. 

Foto: Shutterstock

U kombinaciji s toplim nijansama

Žuta, narančasta pa čak i smeđa boja, odišu toplinom, a u kombinaciji s hladnom nijansom plave u prostor će unijeti zaigranost i radost. 

Foto: Shutterstock

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije