Veliki povratak

Ovo su najpopularniji uzorci sezone - evo kako ih uspješno ukomponirati!

Shutterestock
20.09.2017.
u 08:30

Ove sezone pokazalo se, a potrajat će još nekoliko godina, da je ponovno moderno interijere "odijevati" u jake uzorke, kričave boje...

U sedamdesetim godinama iznimno popularne bile su tapete "jakih uzoraka" - ruže, gemoetrijski oblici, lišće... samo su neki od "simbola" iz tog vremena. No, kao i u modi, i u svijetu interijera, stvari se vraćaju u velikom stilu. Ove sezone pokazalo se, a potrajat će još nekoliko godina, da je ponovno moderno interijere "odijevati" u jake uzorke, kričave boje i u, naoko nespojive, kombinacije. No, danas uzorke ne trpe isključivo zidovi, uzorke je moguće u interijer unijeti putem tekstila, primjerice zavjesa, stolnjaka, tepiha, zatim detalja - ukrasnih jastučića, zidnih naljepnica, ukrasnih predmeta... Ako ste naumili biti u trendu, evo uzoraka s kojima nećete pogriješiti, no, zapamtite, umjerenost je ključ!

Uzorak palme

Foto: Shutterstock

Volite li zelenilo u svom domu, najbolje je da nabavite prirodnu palmu, no, ako vam ju je teško uspješno održavati, a želite trendi uzorak u svom domu, evo zanimljivih ideja - nabavite jastučiće s tim uorokom, na zidove postavite uramljene slike s motivom palmina lišća, unesite što više zelene boje u prostor... Takvi zahvati neće izazvati velike promjene i lako ih je zamijeniti kad vam dosade ili se zaželite promjene!

Plamenci su posvuda!

Foto: Shutterstock

Popularne ptice doživjele su veliki come back ove sezone i doslovno su preplavile društvene mreže, modne kombinacije i naravno, uvukle su se u interijere. Ukoliko ste veliki ljubitelj ružičaste, koja je jedna od hit boja, odvažite se i obojite zid u tu boju ili, ako ste baš hrabri, postavite tapetu s plamencima. No, ako samo želite unijeti malo boj ei pozitivne atmosfere u dom, savjetujemo da uložite u male, ali moćne detalje poput taburea, skulpture plamenca, slike, jastučiće...

Kaktusi su "in"

Foto: Shutterstock

Još jedan povratnik u interijere - kaktus.Ova biljčica mnogima je omiljena jer ne zahtjeva puno brige, no, osim živih kaktusa, u interijeru je trenutno popularno imati i detalje s uzorkom kaktusa. Prednjače grafike, ukrasne figurice i jastučići. Naš je savjet da ipak svakako pokušate sa živim kaktusom.

Geometrijski uzorci

Foto: Shutterstock

Trend koji je najlakše ukomponirati u dom jest geometijsku uzorak jer dopušta maksimalnu slobodu. Možete nabaviti posteljinu, namještaj, svjetiljke, tekstile... s geometrijskim uzorkom. Želite li postići dojam eklektike, hrabro kombinirajte boje, ali i uzorke!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije