Pametna rješenja

Ovo su najkorisnije aplikacije za pomoć u uređenju doma i vrta

Ovo su najkorisnije aplikacije za pomoć u uređenju doma i vrta
Foto: Dom i vrt
1/13
26.04.2013.
u 00:05

Koristeći aplikacije, možete prolistati svjetske magazine, kupovati namještaj ili dizajnirati i urediti vlastiti dom

Koliko puta ste zatrebali savjet arhitekta ili dizajnera interijera? Ili poželjeli vidjeti kako bi otprilike prostor izgledao prije nego kupite namještaj, ukrasti neku dobru ideju za dom ili zasaditi sami svoj organski vrt... Zahvaljujući napretku tehnologije, pametnim telefonima i tabletima te stotinama aplikacija koje su dostupne za njih, sada sve to možete napraviti sami. Izdvojili smo neke koje će vam pomoći i u uređenju interijera, ali i u sadnji cvijeća, bilja i povrća u vlastitom vrtu. Aplikacije nude odlične ideje, novitete na tržištu i mogućnost kupnje namještaja i svega potrebnog za dom preko interneta. Postoje aplikacije koje omogućavaju odabir pravilne boje za zidove, osmislite kompletnu okućnicu za dom, naučite razlikovati biljke te nude "korak po korak" objašnjenja kako uzgojiti vlastito povrće... Uz brojne informacije možete mnogo toga naučiti, ali i postati pravi majstor u svojoj kući.

Ova aplikacija proglašena je jednom od najkreativnijih u 2012. godini. Iako joj je cijena deset dolara, uz Home Design 3D Gold vrlo jednostavno možete urediti dom iz snova izvana i iznutra, a možete i dijeliti ideje, primati savjete...

Provjerite kako će nove boje izgledati na zidovima u vašoj kući uz aplikaciju Paint Tester Pro. Isprobajte boje iz ponuđene palete ili fotografirajte boju koju želite isprobati i primijenite je na sliku vlastita doma. Cijena je aplikacije dva dolara.

Home Maintenance Tracker zapisuje sve vaše obaveze pa sprečava i gomilanje neplaćenih računa, ali i podsjeća na zamjenu filtra zraka, održavanje bazena, vrtlarenje, čišćenje tepiha...

Fotografirajte svoj stan i eksperimentirajte s 3D modelima stvarnih proizvoda koje nudi ova aplikacija. Iznenadit ćete se koliko prostor izgleda realistično. Aplikacija Homestyler je besplatna.

Aplikacija Houzz ima više od milijun fotografija, odnosno raznih ideja za uređenje doma. Možete ih spremati u virtualnu knjigu ideja. Aplikacija je besplatna.

Vizualizirajte kako bi mogao izgledati idealan dom. Stavite namještaj, vrata, prozore, odaberite među nekoliko stotina boja, materijala i tekstura... Aplikacija je besplatna

Odaberite neku od ideja iz bogatog kataloga vrtova, dvorišta, okućnica... Aplikacija košta jedan dolar, a idealna je i za dizajnere, graditelje...

Aplikacija Garden Compass savršena je za one koji žele upoznavati nove biljke. Fotografirajte bilo koju biljku, čak i bolesti na biljkama ili insekte i ova aplikacija će ih identificirati. Besplatna je.

Aplikacija Garden Time Planner pomaže vrtlarima odlučiti kada saditi, presađivati i kada mogu ubirati plodove u vrtu. Ima i listu koja bilježi datume za iduće sadnje, odnosno presađivanja te snimke vrtlarenja. Besplatna je.

Odgovore kada i kako posaditi biljke nudi aplikacija Organic Garden Planting Planner. Odaberite što želite saditi i aplikacija će odrediti kada saditi u zatvorenim i otvorenim prostorima. Temelji se na GPS lokaciji, a nudi i informacije o vremenu. Besplatna je.

Tko kaže da ne možete sami kod kuće uzgojiti najpopularnije povrće? Aplikacija Home Vegetable Garden košta jedan dolar i vjeran je pratitelj na svakom koraku, od sadnje do branja plodova.

Ne znate otkud krenuti i kako urediti okućnicu za novi dom? Besplatna aplikacija iScape free tu je da pomogne. Fotografirajte kuću i krenite s virtualnim uređenjem okoliša.

NE PROPUSTITE: Konačno proljeće! Savjetujemo kako odabrati vrtni namještaj

VIDEO Top pet besplatnih programa za uređenje vrta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije