Talent Brada Pitta

Ovo je namještaj najpopularnijeg muškarca današnjice

Ovo je namještaj najpopularnijeg muškarca današnjice
Foto: Dom i vrt
1/7
03.12.2012.
u 20:00

Poznata je i ljubav Brada Pitta prema modernoj arhitekturi

Zbogom Marilyn Monroe, tu je Brad Pitt! – pisali su nedavno mediji na vijest da je Brad Pitt postao prvo muško lice slavnog Chanelova parfema No.5 koji je Merlinka proslavila rečenicom da spava odjevena samo u nekoliko kapi No.5. Neki će "sretnici" sada moći i spavati u krevetu koji je dizajnirao slavni glumac univerzalne ljepote kakvu slave prva desetljeća 21. stoljeća.

Pala mu sjekira u med

Dakako, nije riječ samo o krevetu ni o dizajnerskoj bogodanoj vještini, nego o suradnji Brada Pitta s američkim dizajnerom pokućstva Frankom Pollaroom, kojem je svakako pala sjekira u med jer luksuzna kolekcija namještaja koju potpisuju njih dvojica nosi vrtoglave cijene poglavito zbog Brada. Pollaro je poznat po vrsnim replikama art deco namještaja. A poznata je i ljubav Brada Pitta prama modernoj arhitekturi i namještaju, no sve do Pollaraoove posjete ograničena na privatne želje i potrebe. Na Pittovu stolu Pollaro je vidio glumčeve crteže namještaja i predložio da "naprave nešto od toga".

Stolove, stolice i jedan krevet koji je zbog intrigantnih dizajnerskih detalja dizajniran čak dvije godine, vidjela je publika na izložbi u New Yorku. Kolekcija se uvelike oslanja na Na Art Nouvea i Art Déco stilove reinterpretirane u današnjem duhu. Staklene površine stolova i stolića otkrivaju odličnu grafiku secesijski vijugavih nogu (kod jednog su "finiširane" 24 karatnim zlatom!) ili oblikovanih dinamičnim, uglatim geometrijskim oblicima.

Opsesija detaljima

Kolekcija, kažu kritičari, odaje staru obrtničku opsesiju detaljima iako je izuzetno suvremena. Uz stol, koktel-stol i nekoliko manjih stolova, tu je i kada za dvoje. Nalik na veliku zdjelu u obliku jabuke, izrađena je od Statuario Venato mramora. Nije isključeno da neki od tih bajoslovno skupih komada budu prilagođeni za "masovniju" proizvodnju od lijevane plastike, najavio je Pollaro.

FOTO Dinamovac Ibañez pustio nas je u svoj dom. Zavirite!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije