zdrav san

Ovo je idealna temperatura za spavanje bez ikakvih problema

boxspring krevet
Lesnina
28.01.2021.
u 07:09

Više temperature mogu uzrokovati nemir i nelagodu, otežavajući spavanje tijekom noći

Ako ste se ikad borili da zaspite u zagušljivoj sobi ili ste se probudili usred noći obliveni znojem, znate da nije lako spavati kad vam je vruće. Više temperature mogu uzrokovati nemir i nelagodu, otežavajući spavanje tijekom noći. Za ugodnije spavanje možda ćete trebati preispitati postavke termostata.

Foto: Arena Hospitality Group

Temperatura duboko utječe na san, a često je izvor loše kvalitete spavanja. Za idealnu temperaturu spavanja stručnjaci preporučuju temperaturu od 17 stupnjeva Celzijusa. Oni koji spavaju na takavoj temperaturi imaju u prosjeku 19 minuta više kvalitetnog sna.

Osim same temperature prostorije na zagrijavanje tijekom spavanja utječu i drugi faktori.

Foto: Lesnina

Prvo obratite pažnju na to od čega je izrađen vaš madrac jer se neki materijali brže zagrijavaju i stvaraju osjećaj nelagode. Ako kupujete novi madrac, potražite onaj koji sadrži materijale za regulaciju temperature, poputlateksa ili hladnog gela, koji pomažu u promicanju protoka zraka i upijanju tjelesne topline. Izbjegavajte madrace od pamučne pjene koji obično zadržavaju više topline.

Foto: Ankica Juričević

Kako se odijevate u krevetu, također je ključno. Razmislite o kupnji plahti za hlađenje ili jastuka za hlađenje koji nudi veću prozračnost i sprječava pregrijavanje tijekom noći. Možda ćete trebati zamijeniti posteljinu između godišnjih doba kako biste se prilagodili promjenjivim temperaturama. Osim toga, nosite pidžamu izrađenu od laganih materijala koji upijaju vlagu i pobrinite se da vaša spavaća soba ostane hladna i mračna. Ako se borite da zaspite, podešavanje temperature na idealnu dobar je početak. Programirajte termostat i namjestite se za dobar san.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije