Jednostavno

Zanimljive i cool božićne dekoracije koje možete lako napraviti sami

Shutterstock
22.11.2019.
u 06:00

Crni blagdanski stolnjak, mini drvene kućice adventskog kalendara ili pak 3D pahuljice? Izbor je na vama

Izrada vlastitih božićnih dekoracija nije samo zabavna nego je i odličan način za očuvanje kućnog budžeta. Igrati se možete s apsolutno svim vrstama božićnih dekoracija, a njih nekoliko navodi housebeautiful.com.  

Adventski kalendar od mini kućica

Odbrojavanje do Božića bit će zanimljivije ukoliko umjesto tipičnih adventskih kalendara izradite svoju verziju od mini drvenih kućica. Pod svaku kućicu stavite jedan slatkiš kojim ćete zasladiti dane koji vode do Božića. 

Adventski kalendar na vijencu od cvijeća

Girlanda ili vijenac od cvijeća, lišća i plodova izvrsna su dekoracija doma, a jednako tako mogu biti i odlična podloga za adventski kalendar. 

Naime, na girlandu zavežite malene kutijice na koje ćete istaknuti dane do Božića. Unutar kutijice smjestite slatkiše, a dodatno ih ukrasite trakama po želji. 

Foto: Shutterstock

Prirodan vijenac

Iako umjetne girlande izgledaju bogato, izradom vlastite nećete samo biti ponosni na svoj trud nego ćete i u dom unijeti dašak prirode. 

Ispleteni vijenac možete ukrasiti različitim trakama ili pak od papira izrezati različite božićne oblike koje ćete pažljivo objestiti na vijenac. 

Foto: Getty Images
Jumbo božićne dekoracije 

Od tvrdog papira ili kartona izradite uvečanu verziju božićnih kuglica ili lampica te ih istaknite na samom ulazu. 

Karirani jastuci

Karirani uzorak vladar je božićnih dekoracija, a jednostavno ga unesite u svoj dom tako što ćete jastuke obući u taj uzorak. Sve što vam treba je šivača mašina te tkanina kariranog uzorka, a pritom je važno istaknuti kako ste slobodni birati boju uzorka iako ni s kombinacijom crvene i zelene boje nećete pogriješiti. 

3D papirnate pahuljice

Izrada papirnatih pahuljica vrvi mnoštvom oblika i sigurno ćete pronaći onaj koji vam se najviše sviđa. Završene pahuljice možete istaknuti iznad blagovaonskog stola, ali i na bilo koje drugo mjesto.

Foto: Shutterstock

Fenjer

Prazan okvir fenjera napunite šarenim dekoracijama kako bi kreirali toplu i veselu atmosferu. Sam fenjer možete dodatno dekorirati ukrasnim trakama.  

Borovi od četkica za pranje boce

Vrh četke obrežite tako da podsjeća na bor, a zatim četku umočite u boju po izboru. Takve borove istaknite u različitim dijelovima prostorije ili ih učinite ključnom dekoracijom vašeg blagdanskog stola.

Foto: Shutterstock

Stolnjak od crnog papira

Umjesto svečanog stolnjaka koji se povlači i klizi odaberite običan crni papir kojim ćete obložiti stol. Na takvoj podlozi možete sami iscrtati različite božićne simbole, a nećete se ni brinuti hoće li se oprati mrlja od vina.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije