Produkt dizajn

Ove domaće svjetiljke pravi su hit, provjerite zašto!

05.11.2017.
u 07:22

Jasen Čeko pronašao je način da vodovodnim cijevima da novu ulogu

Planirate osvježiti dom bez velikih zahvata, najjednostavniji način da to postignete jest da uložite u detalje, primjerice u ‘Light of lotos’ - svjetiljku iz kolekcije CEKOlamps - ručno rađenih svjetiljki od vodovodnih cijevi.

Inspirirana yogijskom asanom ‘Padmasanom’ (Padma na Sanskritu znači Lotos), prikaz je sjeda koji je tisućama godina fizička baza za izvođenje raznih tehnika i ulazak u meditativna stanja.

Kroz spomenute vodovodne cijevi provedena je elektronika i spojena na dekorativnu LED žarulju.

- Prvu svjetiljku napravio sam potpuno zanesen idejom. Vjerojatno je to taj ‘flow’ o kojem umjetnici znaju govoriti. Onaj procjep u vremenu i prostoru, gdje ne postoji ništa osim toga što radiš. Negdje sam pročitao da ako radeći nešto potpuno zaboraviš pogledti na sat ili mobitel - to je pokazatelj da radiš pravu stvar na pravi način - prisjeća se Jasen Čeko, novopečeni handcrafter koji stoji iza ovog proizvoda.

1/7

Autentičnost ovog proizvoda leži u nevjerojatnom spoju hladnoće nosivog materijala s toplinom poruke koju unosi u prostor, a odabir materijala uz čvrstoću i dugovječnost omogućava i pomičnost dijelova, tako da je npr. u slučaju ‘Light of Lotus’ svjetiljke moguće pomicati ‘ruke’ ovisno o raspoloženju vlasnika.

Jedna od mogućnosti je čak i odlaganje knjiga, papira, spisa i računa u ruke ovog meditativnog čovječuljka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije