povoljno i chic

Ove 4 tajne o dnevnom boravku dizajneri interijera ne žele da znate

dnevna soba bijela shabby
Thinkstock
11.02.2021.
u 12:55

Za ovo uređenje dnevnog boravka ne morate trošiti novac, dovoljno je pogledati na postojeće stvari iz druge perspektive

Neovisno o tome preuređujete li postojeći ili od nule namještate posve nov dnevni boravak, postoje brojne tajne kojima se koriste dizajneri interijera kako bi prostor digli na viši nivo. I nije im drago kada se te tajne otkrivaju "običnim smrtnicima", ali mi ćemo vam otkriti četiri trika koji će vam pomoći da uredite svoj boravak s baš puno stila i to čak i sa skromnim budžetom.

Nova svrha

Stvari koje već imate i čine vam se neatraktivnima i dosadnima mogu, ako se malo potrudite, dobiti posve novu ulogu. Primjerice stara odbačena košara u kojoj gomilate nepotrebne stavri može postati zanimljiva tegla za biljke.

Foto: screenshot/facebook

Grupirajte sitni namještaj

Trik kojim se dizajneri često koriste pri uređenju dnevnog boravka je grupiranje stvari. Mali stolići, taburei, pomoćni ormarići...na okupu će djelovati jezgrovito i profinjeno, čak i ako su iz različitih stilskih razdoblja. Ako pak već imate grupirani namještaj, novu perspektivu sobi dat će razdvajanje. U svakom slučaju pametno je imati poveznicu koja će taj namještaj uokviririvati, a najbolje rješenje je atraktivan tepih.

dnevna soba bijela shabby
1/15

Poigrajte se bojama

Ove su godine iznimno popularne neutralne nijanse, koje su uvijek odlična baza za dnevnu sobu, a da biste prostor malo razigrali dodajte mu "prstohvat" boje. To može biti detalj na zidu, na polici ili stoliću ili, ako ste hrabrriji, fotelja ili kauč u nekoj intenzivnijoj boji. Promjena će vas oduševiti.

Foto: pixabay

Zazelenite prostor

Ako imate skromnu svotu novca za uređenje na raspolaganju uložite u - prirodno zelenilo! Birajte biljke različitih dimenzija, po mogućnosti one dekorativnih listova i cvjetova. Zelenilo će, posebno grupirano i aranžirano, unijeti živost u prostor.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije