Poznati potpis

Ovakav dućan s cipelama još niste vidjeli

Jacopo Spilimberg/ZHA
15.09.2017.
u 08:20

Smješten u Milanu, flagship store Stuarta Weitzmana, djelo je arhitekata koji su nastavili "propovjedati" filozofiju Zahe Hadid

Iako je arhitektica Zaha Hadid preminula, njezina ideja i rad i dalje žive. Primjer toga je svakako i flagship store poznatog brenda obuće - Stuart Weitzman koji su u potpunosti osmislili i u djelo proveli arhitekti i dizajneri iz londonskog ureda slavne arhitektice.

Foto: Jacopo Spilimberg/ZHA

Dakle, smješten u Milanu, ovaj dućan s potpisom Zaha Hadid Architects, prostire se na 250 metara kvadratnih, a dizajniran je tako da bude maksimalno funkcionalan, ali i ergonomski prilagođen klijenticama i klijentima koji dolaze isporbati i kupiti ovu skupocjenu obuću.

Foto: Jacopo Spilimberg/ZHA

Središnji dio salona zamišljen je kao svojevrsni showroom u kojem su izložene sve kolekcije s potpisom poznatog dizajnera.

Foto: Jacopo Spilimberg/ZHA

Dakako, sve je u prepoznatljivim oblicima koje je Zaha Hadid proslavila, a kad govorimo o bojama, riječ je o monokromatskom interijeru u kojem glavnu ulogu ima rasvjeta koja svojim usmjeravanjem i sjenama zapravo ostavlja, ovisno iz kojeg kuta se gleda, svaki put, drugačiji vizualni dojam.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije