birajte pametno

Ovaj odabir ključan je za dobru atmosferu u dnevnom boravku

pastelni dnevni boravak
Promo fotografija
12.11.2020.
u 12:27

Ako sami uređujete boravak evo zlata vrijednih savjeta koji će vam pomoći da odaberete prava rasvjetna tijela

Pri uređenju doma, a tako i njegovog centralnog dijela - dnevnog boravaka, većina se fokusira na odabir namještaja, no, za postizanje ugodne atmosfere i VAU efekta potrebno je, kažu stručnjaci - arhitekti i dizajneri interijera, znati odabrati pravu rasvjetu, a to je često prevelik zalogaj za mnoge.

Foto: Dezeen

Ako sami uređujete boravak evo zlata vrijednih savjeta koji će vam pomoći da odaberete prava rasvjetna tijela.

Foto: Dom i vrt

Centralna rasvjeta mora slijediti stil uređenja. Hoće li to biti raskošan luster, visilica u industrijskom stilu, LED rasvjeta ovisit će o prostoru, bojama i, naravno, namještaju. Za klasične interijere odličan izbor raskošni su kristalni lusteri, za moderne je bolji odabir lampa u industrijskom stilu, a za minimalistički uređene boravke najbolji izbor je LED rasvjeta koja se može ugraditi u strop.

Foto: arhiva

No, od centralne rasvjete, vjerovali ili ne, puno je važnija ona ambijentalna odnosno odabir podnih i stolnih lampi. Kada stručnjaci uređuju interijer uvijek je u prostoru prisutna jedna moćna, po mogućnosti dizajnerska lampa, koja, osim što daje sekundarnu svjetlost, djeluje na dojam koji prostor ostavlja.

I tu će izbor diktirati stil uređenja - u modernim interijerima naći će se mjesta za reflektor lampe, dok će u klasičnijim prostorima bolji izbor biti zanimljive, raskošne lampe. U klasičnim interijerima dobro došle su raskošne stolne lampe, primjerice bezvremenske Tiffany lampe.

Foto: Promo fotografija

Imate li mogućnosti ugradite svjelosni regulator koji omogućuje reguliranje jačine rasvjete i samim time omogućuje stvaranje željene atmosfere.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije