Nekonvencionalno

Otvorene su prijave za 9. artOmat sajam

Dalibor Urukalovic/PIXSELL
29.10.2019.
u 11:20

Kvalitetno osmišljena i realizirana, inventivna umjetnička i dizajnerska produkcija, nastala u ograničenim serijama, unikatna i ručno rađena kao i ona koja odražava kontinutet tradicijskih obrta u suvremenoj interpretaciji, odgovara na suvremene trendove i pokrete i ona koja spaja različita umjetnička polja dobrodošla je na nekonvencionalni umjetnički sajam

ArtOmat je nekonvencionalni umjetnički sajam koji okuplja umjetnike i dizajnere koji djeluju unutar različitih polja likovne i primijenjene umjetnosti te dizajna. Na sajmu je zastupljena odabrana, recentna i nova umjetnička te dizajnerska produkcija koja se promiče i afirmira nasuprot konvencionalne tržišne ponude.

Prijave na ovogodišnje, deveto izdanje artOmat sajma otvorene su i traju do 13. studenoga 2019. 

ArtOmat, osim sajma, uključuje edukativni i izložbeni program u okviru kojeg se održavaju izložbe, kreativne radionice, razgovori s umjetnicima i dizajnerima te drugi popratni sadržaji. 

Pristigle prijave na natječaj za sudjelovanje na sajmu prolaze kroz proces stručne selekcije od strane stručnog žirija koji nastoji osigurati podjednaku zastupljenost različitih umjetničkih polja i njihovih grana. U selekcijskom postupku razmatraju se autori/ce čija je umjetnička i dizajnerska produkcija kvalitetno osmišljena i realizirana, inventivna, nastala u ograničenim serijama, unikatna i ručno rađena, odražava kontinutet tradicijskih obrta u suvremenoj interpretaciji, odgovara na suvremene trendove i pokrete (npr. održivost, ponovna upotreba, upcycling), spaja različita umjetnička polja i slično. 

Na natječaj se možete prijaviti pojedinačno ili grupno, do maksimalno tri autora, a kod grupnih prijava, uz pojedinačno vrednovanje pristiglih radova, dodatno se razmatra grupna kohezija. Stručni žiri kod grupnih prijava može dati prijedlog spajanja jednog i/ili dva autora i grupe autora s drugim prijaviteljem, a organizator je taj koji dodatno razmatra prijedlog žirija. 

Ovogodišnji sajam održat će se u Domu hrvatskih likovnih umjetnika od 17. do 22. prosinca 2019. godine paralelno s manifestacijom Plati i nosi koja se odvija u galeriji Bačva. 

Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije