velika promjena

Otkrivamo koja su to tri detalja uz čiju pomoć će dnevni boravak dobiti posve nov izgled

IKEA
14.01.2022.
u 06:47

Mnogi se ne usude eksperimentirati s bojama jer misle da tako neće pogriješiti. Najčešće ostavljaju sve zidove bijelima, namještaj je neutralan kao i ostali dekorativni elementi

Dnevni boravak prostorija je koja najbolje oslikava našu osobnost, kreativnost, smisao za umjetnost... Nađete li se ponekad u situaciji da zavaljeni u fotelju svoga dnevnog boravka promatrate i razmišljate koje biste brzinske promjene mogli napraviti da biste se osjećali zadovoljnije i bolje?

Foto: IKEA

Mnogi se ne usude eksperimentirati s bojama jer misle da tako neće pogriješiti. Najčešće ostavljaju sve zidove bijelima, namještaj je neutralan kao i ostali dekorativni elementi. Boravite li duže u ovako uređenom prostoru, on vam postaje dosadan i monoton. Unesite malo živosti bojom koju volite da biste prostoru dali dio vaše osobnosti. Bit će dovoljno obojiti samo zid iznad zone za sjedenje u željenu boju. Odabranom bojom povežite i druge elemente u prostoru. Zavjese, ukrasni jastučići, tepih, stolnjak... neka se nadovezuju jedan na drugi i bojom i stilski. 

Foto: IKEA

Možda je vaš dnevni boravak uređen moderno, minimalistički i postaje vam pomalo dosadan? Osvježite ga jednom posebnom stilskom komodom koja će unijeti dozu glamura. Da bi dojam bio još efektniji, iznad komode na zid objesite ogledalo s raskošnim okvirom. U ovu “priču” dodajte još i običnu staklenu vazu s cvijećem. Iznenadit ćete se kakva će to biti promjena koja neće ostaviti ravnodušnima ni vas ni vašu obitelj.

Foto: IKEA

Ako imate previše dekorativnih elemenata u prostoru, napravite selekciju što vam je uistinu vrijedno i za što ste možda sentimentalno vezani te ih izložite na vidljivom mjestu. Ostale, vama manje važne stvari, poklonite nekome ili ih jednostavno bacite. Uvijek imajte na umu da je urednost ključan element za postizanje opuštajuće atmosfere u domu. Ako ste se zasitili postojećih zavjesa, odlučite ih promijeniti ili pak ostaviti slobodan prozor bez zavjesa, a sa strane objesite samo dekore s efektnim uzorcima koji će “podignuti” cijelu prostoriju.

Foto: IKEA

A ako nam ne vjerujete, uvjerite se sami da sitnice čine razliku i u samo tri poteza dajte posve nov izgled dnevnom boravku.

1. Ako i nakon malog makeovera dnevnog boravka primijetite da još nešto nedostaje, zapitajte se jesu li to biljke. Unesite ih pa ćete vidjeti koliko će one vizualno uljepšati i oplemeniti prostor, a vas će učiniti sretnijim i opuštenijim.

Foto: IKEA

2. Novom stolnom ili stojećom lampom učinit ćete svoj dnevni boravak još privlačnijim mjestom za čitanje, opuštanje i druženje. Odaberite onu lampu koja će svojim dizajnom djelovati efektno i privlačno te doprinijeti željenim promjenama u prostoru.

Foto: IKEA

3. Ponekad je dovoljno samo promijeniti nekoliko detalja u zoni za odmaranje da bi vaš dnevni boravak “zabljesnuo”. Promijenite prekrivače na dotrajaloj garnituri za sjedenje, tepih i ukrasne jastučiće, a na klub-stolić posložite knjige i časopise koje trenutačno čitate, mirisnu svijeću, cvijeće i dragi detalj koji je odraz vaše osobnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije