Kao profesionalac

Otkrivamo kako stilizirati svoj dnevni boravak da izgleda - skupo, a s malo novca

25.09.2020.
u 11:02

Uređenje dnevnog boravka vjerojatno je najzahtjevnije u cijelom domu i to iz nekoliko razloga: U njemu provodimo puno vremena, kad gosti dođu većina interakcije odvija se u tom prostoru i većini nas bitno je da dnevni boravak, osim što je ugodno mjesto, bude i vizaulno lijep.

Za postizanje takvog dojma,  s malo novca, ako nemate iskustva nije lak zadatak, ali zato smo tu - mi koji smo savjete za uređenje prepisali od profesionalaca.

Najvažnija stvar svakako je odabir boja. Kod odabira boja osluhnite prostor koji vas okružuje te se inspirirajte stilom i tontalitetima boja koje već prevladavaju kroz vaš namještaj. Ukoliko niste sigurni i niste jedni od onih koji vole eksperimantirati, karta kojom uvijek igrate na sigurno su neutralne boje poput bijele, sive i bež. Ako je bijela boja vaš favorit pripazite da vaš prostor ne postane previše sterilan.

Ipak je vaš dom prostor u kojim dišu emocije, a ako nije svakako bi trebao postati jer uvijek je najljepši dom bio onaj u kojem su sretni ljudi. Osjećaj sterilnosti i hladnoće možete izbjeći na način da bijelu lagano nijansirate ili ćete se pak u potpunosti fokusirati na ostale elemente interijera. Tako ćete dominaciju prepustiti tepihu, zavjesama, sofi, komodama ili raznim zidnim dekoracijama.

Kad govorimo o namještaju, nabavite jedan centralni komad, to može biti sofa, raskošna fotelja, zanimljiv klub-stolić i, obavezno, raskošan tepih.

Ono što čini razliku su detalji, a kako ih ukomponirati u svoj prostor pogledajte u videu:


Komentara 1

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
22:08 26.09.2020.

uz klasični drveni namještaj odlično pristaje bež boja za kauč i sofu...i ja sam osobno tako uredila dnevni boravak, a bijele zidove ukrasila slikama, da se ubije bljedilo...dobra ideja su jastuci u bojama,lampe od kovanog željeza na uglovima prostorije i i čipkaste zavjese u toplim bojama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije