hit uzorak

Osam genijalnih ideja: Uz pomoć prugica do savršenog interijera

Zara Home
07.06.2021.
u 13:45

Prugice su sveprisutne u ljetnim kolekcijama svih vodećih brendova kojima je u fokusu uređenje doma

Prugice u interijeru u ljetnoj shemi uređenja i ne zvuče baš revolucionarno. Ali, prva asociacija na ljeteno uređenje i prugice većini nas svodi se na mornarske pruge, a ove sezone ultimativni hit uzorak, a prugice to jesu, ipak dolazi u posve drugačijim i neočekivanim kombinacijama boja i debljina prugica. Sveprisutne su u ljetnim kolekcijama svih vodećih brendova kojima je u fokusu uređenje doma, a mi smo odabrali osam genijalnih kombinacija koje će vaš dom, ili vikendicu, u trenu pretvoriti u genijalnu ljetnu rezidenciju.

Foto: Zara Home

Uređenje terase, balkona ili vrta

U eksterijeru su prugice apsolutni favorit, posebno u kombinaciji s neutralnim tonovima. Za stvaranje ugodnog i toplog prostora koji mami na uživanje birajte prugice u kombinaciji s neutralnom bazom. Dodajte i pokoji prugasti detalj na stol i imat ćete genijalan i trendi kutak na otvorenom.

Foto: Zara Home

U dnevnom boravku

Za ljetnu verziju dnevne sobe birajte efktne jastučiće s prugicama od prirodnih materijala. Ove sezone lan je ljetni broj jedan materijal. Možete dodati i efektnu ležaljku koja se jednako dobro uklapa i u interijere i eksterijere.

Foto: Zara Home

Zanimljivi detalji

Osim što stvaraju ljetnu atmosferu, prugice u prostoru djeluju profinjeno i elegantno. Za postizanje harmonično uređenog prostora kombinirajte komplementarne boje i uzorke, a ako više težite eklektičnom stilu kombirnirajte prugice s neočekivanim bojama i uzorcima. To ćete najlakše postići detaljima poput jastučića, prekrivača, vaza, lampi...

Foto: Zara Home

U blagovanici i kuhinji

Prugice ljeti idu ruku pod ruku s hranom, točnije s blagovaonicom i kuhinjom. Prije svega se to odnosi na tekstile - stolnjake i kuhinjske krpe, ali i presvlake za stolce, ukrasne jastučiće i  - posuđe koje ove godine dolazi u pomalo neočekivanim kombinacijama.

Foto: Zara Home

U spavaćoj sobi

Prugice u spavaćoj sobi stvorit će dojam luksuzne hotelske sobe. Dovoljno je nabaviti posteljinu ili pak pokoji ukrasni jastučić i soba će odmah živnuti. Dobra ideja svakako je i prugasti tepih, a oni hrabriji za spavaću će sobu odabari i zavjese s prugicama.

1/11

U hodniku

Često zanemareni, hodnici će živnuti uz detalje s prugicama - to mogu biti male tepih stazice, zidna tapeta, ogledalo s prugastim uzorkom ili pak efektna lampa.

Foto: Zara Home

U kupaonici

Najlakši način za unošenje prugica u kupaonicu su tekstili i detalji. Ručnici s prugicama i držači za sapun, četkice... stvorit će momentalno ljetnu atmosferu, a prostor će živnuti!

Foto: Zara Home

Na zidu

Za one najhrabrije tu je  - zid. Ako odabrete prugice neka budu rezervirane za jedan zid koji želite naglasiti. Širinu i boju prugica prilagodite veličini prostora i namještaju. Okomite prugice bolji su izbor za manje prostore dok će vodoravne biti sjajan izbor za velike prostore.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije