Heritage hotel

Originalni sefovi i satovi stari sto godina krase novi zagrebački hotel

01.12.2018.
u 08:00

Prekrasna povijest ispričana je kroz detalje već od samog ulaza, preko recepcije, lobbyja, kavane, restorana te ljupkog prostora malog dućana u kojemu su izloženi proizvodi zagrebačkih obrtnika duge tradicije

U vrijeme najljepšeg europskog Adventa, grupacija Amadria Park koja upravlja hotelima u Opatiji i Šibeniku, u centru Zagreba otvorila je svoj prvi city hotel koji će nositi oznaku Heritage, imena Amadria Park Hotel Capital.

Priča novoga hotela protkana je urbanim zagrebačkim štihom kroz uređenje interijera, ponudu i sadržaje, koji će uz smještaj, boravak u hotelu pretvoriti u cjelokupni doživljaj. Zgrada hotela šarmantna je mješavina stilova koji reflektiraju stilske periode art decoa i secesije iz svog gotovo stoljetnog razdoblja postojanja. Upravo elementi art nouveaua, interpretirani na suvremeni način, poslužili su kao inspiracija za definiranje vizualnog identiteta hotela. Prilikom renovacije pazilo se  da se uspješno spoji tradicija i ideja luksuznog hotelijerstva s naglaskom na gostoljubivosti i gosta u središtu priče.

Prekrasna povijest ispričana je kroz detalje već od samog ulaza, preko recepcije, lobbyja, kavane, restorana te ljupkog prostora malog dućana u kojemu su izloženi proizvodi zagrebačkih obrtnika duge tradicije.

Tijekom uređenja hotela zaštićeni su i restaurirani svi izvorni detalji iz vremena kada je ovaj objekt izgrađen (1923.), a osobito se to može vidjeti na drugom katu, tzv. belle étage gdje su smješteni apartmani s interesantnim detaljima - kamin, lusteri i druga rasvjetna tijela i izvorne obloge koje i danas plijene ljepotom. Iz svih soba pružaju se pogledi na predivne vizure grada, krovove i drveće koji za svakoga gosta predstavljaju autentičan doživljaj grada. Fasada i krovište hotela s osvjetljenjem su stvorili novu vizuru te se pogled od početka Palmotićeve preko hotela stapa sve do Bazilike Srca Isusova.

Ugođaj hotela, osobito kavane i bara, namijenjen je svim gostima koji će u jutarnjim satima uživati u doživljajima bečke/zagrebačke kavane, a u popodnevnim i večernjim satima u urbanom štihu i vraćanju navike sjedenja uz bar.

Osim originalnih primjeraka restauriranih sefova, u hotelu postoji i 30 zidnih satova koje je restaurirala poznata zagrebačka urarska radnja Lebarović, a kojima se sada upravlja s jednog mjesta.

Ključne riječi

Komentara 1

WE
WendyPrice
12:10 01.12.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>>> www.Cash74.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije