MAŠTOVITO

Originalan i gotovo nevidljivi superčuvar vaših knjiga

držač knjiga
Foto: freshome/artoridesign.com
1/2
22.07.2015.
u 08:30

Držač za knjige studija Artori dizajn stvara iluziju da njegov vanjski dio lebdi u zraku te se morate zapitati što ustvari drži knjige da ne padnu?

Izraelski dizajnerski studio Artori Dizajn godinama se bavi inovativnim i svakodnevnim, uporabnim dizajnom, a jedna od specijalnosti su mu i držači i police za knjige.

Najnovija kreacija je metalni držač za knjige koji zanimljivim dizajnom stvara neobičan učinak odnosno iluziju da držač lebdi u zraku i nema uporišta. I to zato što knjige skrivaju jedan njegov dio, kao što je i pokazano na slici ispod – horizontalni dio zadjene se u jednu od knjiga, a na vertikalni dolaze knjige pa se ništa od toga ne vidi, osim ukrasa sa strane, koji izgleda kao da lebdi.

Ukras se pak drži uz knjigu uz pomoć magneta s unutrašnje strane držača, onog koji je u knjizi.

Foto: freshome/artoridesign.com

Ako želite istaknuti nekoliko dragih knjiga, onda je ovaj držač idealan komad za vas jer se originalnom i dinamičnom figurom "superheroja", upravo i postiže takav efekt. Crna silueta "spasitelja" je usto u kontrastu sa šarenim dizajnom i koloritom knjiga koje pridržava.

Držači su također idealni za vikendice ili urede jer su to obično mjesta na kojima nemamo puno knjiga, pa se ovi držači, koje možemo staviti i na radni stol, čine pravim rješenjem.

Foto: freshome/artoridesign.com

S obzirom na mogućnost da se pričvrsti na zid kao polica, ovaj otkvačeni držač, težak svega 350 g, može se koristiti ne samo vertikalno nego i horizontalno, u skladu s potrebama korisnika. U horizontalnom položaju tada više dolazi do izražaja originalan dizajn jer se stječe dojam kao da 'superheroj' sprečava knjige da padnu na pod.

Foto: freshome/artoridesign.com

>>Idealna za male stanove: Hash polica koja mijenja svoj oblik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije