MAKSIMALNO FUNKCIONALNO

Originalna mladenačka low budget garsonjera od svega 27 m2

mali stan budimpešta
Foto: Balazs Glodi
1/11
01.07.2016.
u 16:20

Dobro projektiranim i naručenim namještajem od šperploče bolje se iskoristio skučeni prostor jer je stvoren dodatni skladišni prostor

Mađarski dizajnerski studio Postion Collective osmislio je prostorno te uredio šarmantnu garsonijeru u Budimpešti od svega 27 četvornih metara namijenjenu mladoj vlasnici koja je htjela da se prostor što bolje iskoristi.

Kako je riječ o svega jednoj sobi i nije postojala mogućnost da se naprave dvije u tako malo kvadrata, vlasnica je željelela da joj dizajneri stvore i vizualno barem odvoje prostor za spavanje, jer nije željela spavati na trosjedu koji bi se razvlačio, nego na pravom madracu.

Foto: Balazs Glodi

Dizajneri su svojim idejnim rješenjem uspjeli dobiti upravo takav prostor koji su odijelili mrežom, tako da ipak čini novu cjelinu unutar postojećeg prostora, ali da ga istovremeno ne smanjuje te da prirodna svjetlost također bude prisutna u dijelu za spavanje.

Foto: Balazs Glodi

Usto, ovaj dio za spavanje sastoji se od madraca u dvije komponente koji slapanjem može čini sofu te poslužiti kako kutak za opuštanje, odmaranje, čitanje i gledanje tv-a koji svoje mjesto tek treba naći na zidu pored stola za blagovanje.

Foto: Balazs Glodi

Zid koji se nalazi na strani kuhinje i spavaonice iskorišten je na najbolji mogući način – budžet je bio odivše mali da bi se mogla napraviti kompletna kuhinja te se onda umjesto visećih elemenata stavio drveni panel s perforacijama koje služe kao polica za kuhinjski pribor i posuđe, te sitnice i knjige u spavaćem dijelu.

Foto: Balazs Glodi

Kako ugradbeni ormar u hodniku nije dovoljno velik da se u njega smjesti sva odjeća, problem je riješen velikim stalkom smještenom u prolazu prema središnjem dnevno-spavaćem dijelu stana. Za boje su odabrani svjetliji tonovi – kombinacija bež i bijele kako bi se stvorio dojam prostornosti.

>>Jednosobni stan dobio je dodatni romantični prostor u potkrovlju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije