dizajn

Online platforma koja namještaj i detalje za dom bira i prodaje poput galerije

06.07.2021.
u 11:13

Nedavno su predstavljene izložba Reflexions II i kolekcija Voyage čiji se dizajnerski primjerci mogu pogledati i kupiti na platformi Adorno

Nedavno je u slovenskom dvorcu Otočec održana izložba Reflexions II u organizaciji francuske tvrtke Samsic. Izlozba je nastala u suradnji sa Centrom za kreativnost i Muzejem za arhitekturu i dizajn u Ljubljani. Dvije mlade kustosice, Urška Krivograd i Anja Radovic napravile su izbor produkata suvremenog dizajna. Kolekcija nosi naziv Voyage i dio je kolekcije za Adorno, online portal za prodaju dizajnerskih komada iz cijelog svijeta.

Adorno je digitalna galerija za najbolje od kolekcionarskog dizajna i zanata iz cijelog svijeta. Odabrane mrežom kustosa na terenu u glavnim gradovima dizajna, Adornove kolekcije pružaju jedinstveni uvid u raznolike svjetske kreativne zajednice - i slave rad dizajnera koji ih oblikuju. Svaka kolekcija prikazuje samo unikatna ili ograničena izdanja suvremenih djela koja obuhvaćaju područja namještaja, tekstila, keramike, skulpture i dizajnerske umjetnosti.

Kustoski pristup varira od kolekcije do kolekcije - baš kao što se i kultura dizajna razlikuje od zajednice do zajednice - ali svaki istaknuti objekt suvremen je u stilu, eksperimentalan u pristupu i izniman u kvaliteti materijala. Istaknuti dizajneri uključuju i afirmirana imena i talente u usponu, osiguravajući da je svaka kolekcija snimak ljudi, tehnika, stilova i razmišljanja koji definiraju modernu kulturu izrade svake regije. Svakim lansiranjem kolekcije, Adorno dodaje novo poglavlje globalnoj dizajnerskoj priči. U osnovi infrastruktura Adorna uključuje platformu za e-trgovinu. Osim što vodi internetsku platformu, Adorno izlaže na velikim dizajnerskim događajima širom svijeta.

Izložba Reflexions I je bila je održana 2019, u dvorcu Otočec koji je smješten na otoku u rijeci Krki, s izložbom svjetiljki francuske umjetnice Aline Dalgleish kojoj je to bilo prvo izlaganje u Sloveniji. Dvorac posluje kao hotel i u sklopu je francuskog lanca Relais Chateau. Organizatori se nadaju da bi ovaj događaj mogao postati, u godinama koje dolaze, festival dizajna.

Samsic je francuska kompanija  posluje u 25 drzava i europski je lider u facility managementu, a nedavno je bio pokrovitelj izložbe Nike Zupanc “Stolci” u Zagrebu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije