bezvremenska klasika

Omiljena posteljina Coco Chanel i Elizabeth Taylor ponovno je na tržištu

Pratesi
12.01.2022.
u 10:56

Omiljeni vezovi, kao što su Tre Righe i Treccia, vratit će se zajedno s debitantskim kolekcijama Icona i Treccia Moderno

Ovih dana, nakon nekoliko godina izvan tržišta, talijanska kuća posteljine Pratesi započinje novo poglavlje. -Pratesi je oduvijek bio brend kojem su se svi divili - kaže Michelle Klein, predsjednica i izvršna direktorica Sferre, koja je kupila Pratesi od J2 Brands Group 2020. Brend je to koji je prvi izbor zvijezda s A liste: Elizabeth Taylor, Andy Warhol, Coco Chanel i Stella McCartney najpoznatiji su obožavatelji plahti i posteljine s ovim slavnim imenom.

Foto: Pratesi

Nakon dvije godine pauze, Pratesi je predstavio svoju novu kolekciju. Brend uz novu kolekciju u ponudi ima i klasične linije, uključujući vezenu trostruku prugu koju je Coco Chanel uvela 1927. (kasnije nazvanu kolekcija Tre Righe), piše AD.

Foto: Pratesi

Nakon svog online lansiranja, tvrtka se planira postupno vratiti i u standardne luksuzne maloprodaje, počevši od partnerstva u Harrodsu. Kako bi pomogli u oblikovanju budućnosti brenda, novi vlasnici su prvo zaronili u Pratesijevu prošlost.

Foto: Pratesi

“Osim  prekrasne dugovječnosti kao 115 godina starog naslijeđenog brenda, to je priča o tome kako je počelo”, kaže Klein, pozivajući se na gotovo apsurdno romantičnu priču o osnivanju tvrtke. 1896. trgovac vinom Remigio Pratesi naručio je ručnu izradu kompleta ultraluksuzne posteljine u blizini Firence u nadi da će osvojiti svoju željenu nevjestu. Proces izrade trajao je dvije godine, a brak je uslijedio godinu dana kasnije. Do 1906. to je pretvoreno u obiteljski biznis.

Foto: Pratesi

Od procesa do dizajna, sljedeće poglavlje brenda je delikatno tkanje klasičnog i suvremenog. Omiljeni vezovi, kao što su Tre Righe i Treccia, vratit će se zajedno s debitantskim kolekcijama Icona i Treccia Moderno. Icona, naprimjer, uključuje monogram "P" s novom elegancijom. Materijali korišteni u kolekciju idu od egipatskog pamuka od perkala, a sve se proizvodi Italiji. Riječ je o luksuznoj posteljini koja je s pravom na glasu, naime, kako kaže Klein, ona je dugovječna i praktički neuništiva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije