mali trikovi

Ogledalo, rasvjeta i svjetle boje za uske i duge hodnike

hodnik
Foto: Thinkstock
09.02.2020.
u 07:00

Duge i uske hodnike nije baš jednostavno urediti da budu zanimljivi, ali i to se može doskočiti postavljenjem ogledala, dobrom rasvjetom, nekim zanimljivim cvijetom ili figuricom po osobnom ukusu

Za neke su dugi i uski hodnici kaustrofobični. Nije ih baš jednostavno urediti, a samo s nekoliko malih elemenata mogu postati estetski zanimljiv ulazak u dom.

Tako dizajneri savjetuju da na zidove postavite slike. Na taj način vizualno ćete smanjiti dužinu hodnika. Zidove obojajte u svjetle i neutralne boje.

Presudna je rasvjeta, jer većina takvih hodnika nema prozora, ni danjeg svjetla pa su dosta mračni. Rasvjetu postavite dužinom cijelog hodnika kako nijedan dio ne bi bio u sjeni.

Preporučljiva je ugradbena stropna rasvjeta ili niz reflektora. Na pod stavite ugodni sag koji daje toplinu prostoru. U zidu možete napraviti i malu nišu i u nju staviti neku zanimljivu figuru, a na policu cvijeće. Atmosfera će biti puno toplija.

Foto: pixabay

>>Imate mali stan, a žudite za zelenilom? Posadite vertikalni vrt!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije